Hoş Geldiniz, Misafir . Oturum Aç . English
Neredeyim: Ninova / Dersler / Bilişim Enstitüsü / BGK 504E / Dersin Bilgileri
 

Dersin Bilgileri

Dersin Adı
Türkçe Bilgi Güvenliği ve Yönetimi
İngilizce Information Security & Management
Dersin Kodu
BGK 504E Kredi Ders
(saat/hafta)
Uygulama
(saat/hafta)
Labratuvar
(saat/hafta)
Dönem 2
3 3 - -
Dersin Dili İngilizce
Dersin Koordinatörü Kemal Bıçakcı
Dersin Amaçları 1. Bilgi güvenliği konusuna teknoloji, organizasyon ve yönetim ayakları ile bütüncül bir bakış açısı sağlamak
2. Tehdit modelleme ve risk yönetimi konularına giriş yapmak
3. Bir vaka çalışması (proje) ile bilgi güvenliği yönetimi ile ilgili pratik deneyim elde etmek
Dersin Tanımı Temel Kavramlar ve İlkeler, Tehdit Modelleme, Risk Yönetimi, Bilgi Güvenliği Planlama ve Yönetimi, Güvenlik Politikaları, Güvenlik Tedbirleri, Sertifikasyon ve Akreditasyon, Güvenlikte İnsan Faktörü, Yasal ve Etik Konular.
Dersin Çıktıları 1. Öğrenciler bilgi güvenliği konusunu farklı yönleri ile tanıyacaklardır. 2. Öğrenciler, bir vaka çalışması projesi ile bilgi güvenliği yönetimi ve planlaması tecrübesi elde edeceklerdir. 3. Öğrenciler şifreleme ve diğer temel güvenlik tedbirleri hakkında temel bilgiye sahip olacaklardır. 4. Öğrenciler güvenlik sertifikasyon süreci ile ilgili temel bilgiler edinecektir. 5. Öğrenciler, bilgi güvenliği ile ilgili uluslararası ve ulusal yasal düzenlemeler hakkında bilgi sahibi olacaklardır.
Önkoşullar
Gereken Olanaklar
Diğer
Ders Kitabı Paul C. van Oorschot, Computer Security and the Internet: Tools and Jewels by. 2020, Springer. https://people.scs.carleton.ca/~paulv/toolsjewels.html. 2. Shostack, Adam. Threat modeling: Designing for security. John Wiley & Sons, 2014.
Diğer Referanslar Whitman, Michael E., and Herbert J. Mattord. Principles of information security. Cengage Learning, 4th edition. 4. T.C. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, Bilgi ve İletişim Güvenliği Rehberi, Temmuz 2020. 5. Diğer ek kaynaklar, örneğin NIST 800 serisi, https://csrc.nist.gov/publications/sp
 
 
Dersler . Yardım . Hakkında
Ninova, İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ürünüdür. © 2024