GID 510E - GIDA İŞLEMEDE BESİNSEL DEĞİŞİMLER
Dersin Amaçları
1. Çeşitli gıda proseslerinde gıdaların besinsel değişimleri konularında öğrencileri bilgi sahibi yapmak.
2. Gıdaların besin değerlerinin zenginleştirilmesi ve geliştirilmesi konularında bilgi kazandırmak, bu bilgiyi gıdaların besin değerlerinin korunmasında, özellikle toplumun sağlığını göz önünde bulundurarak, uygulayabilir hale getirmek.
3. Besinsel kalitenin önemini anlatmak ve gıda kalitesi ile ilişkisini öğretmek.
Dersin Tanımı
Gıdalardaki besinler: Et, Süt, meyve-sebze, yağ ve şeker; Besinlerin genel stabiliteleri; Gıda kompozisyonu; Gıdaların işlenmesinde besinsel kalite değişimleri: meyve ve sebzeler, hububat, bebek gıdaları, baklagiller ve yağlı tohumlar ; süt ürünleri; şekerli ürünler: ezmeler ve diyet gıdalar; et ve kanatlılar, su ürünleri; yağlar; Sağlıklı pişirme yöntemleri: geleneksel yöntemler; gıdalarda kanserojen madde oluşumu ve gıdaların besin değerlerinin arttırılması, Menü planlama
|
|
Koordinatörleri
Neşe Şahin Yeşilçubuk
Dersin Dili
İngilizce
|
|
|