Hoş Geldiniz, Misafir . Oturum Aç . English
Neredeyim: Ninova / Dersler / Fen Bilimleri Enstitüsü / MBG 626E - Nörobiyoloji
 

MBG 626E - Nörobiyoloji

Dersin Amaçları

Sinir hücre biyolojisi, son on yılda çok büyük ilerlemelerin gerçekleştiği bir alandır. Sinir bilimleri, beynin faaliyetlerini anlamaya yönelik hücresel ve moleküler biyolojik yaklaşımlarla modern biyolojinin en dinamik alanı olarak gelişmektedir. Nörobiyolojinin temel amacı, sinir hücrelerinin davranışları nasıl oluşturduklarının anlaşılmasıdır. Bunların anlaşılması ise nöronların hücresel ve moleküler özelliklerinin anlaşılması ile mümkündür.
Bu derste, öğrencilere insan ve hayvanlardaki tüm diğer hücrelerden farklı ve özelleşmiş olan sinir hücrelerinin yapı ve çalışma mekanizmaları öğretilecek ve bu mekanizmalarla organizmanın davranışsal cevaplarını nasıl oluşturduklarını anlamaları sağlanacaktır. Sinir hücrelerinin yapı ve fonksiyonlarının anlaşılması ile de sinir sistemi hastalıklarının hücresel düzeyde anlaşılması ve iyileştirmeye yönelik mekanizmaların düşünülmesi sağlanacaktır.

Dersin Tanımı

Sinir hücrelerinin spesifik fonksiyonları, gelişimde sinir hücrerlerinin etkileşimleri. Nöronların komunikasyonu. Gap bağlantıları ve nöral salgılama. Nörokimyasal ileti. Norohormonlarin ve nöroiletenlerin nöron aralıklarında salgılanması. Nöronlarda mikrotubuller, mikrotubullerle etkileşen proteinler ve mikrotubule bağımlı motor proteinler. Nörodejeneratif koşullarda nöronlarda oluşan değişiklikler, nörofarmakolojinin moleküler temelleri.

Koordinatörleri
Aslı Kumbasar
Aslı Kumbasar
Dersin Dili
İngilizce
 
 
Dersler . Yardım . Hakkında
Ninova, İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ürünüdür. © 2024