Hoş Geldiniz, Misafir . Oturum Aç . English
Neredeyim: Ninova / Dersler / Fen Bilimleri Enstitüsü / GID 503 - Gıda Güvenlik Sistemleri
 

GID 503 - Gıda Güvenlik Sistemleri

Dersin Amaçları

Öğrencilerin;
1. Gıda güvenliği ve kalite yönetimi kavramlarına vakıf olmaları,
2. Kalite yönetimi, HACCP ve gıda güvenliği yönetim sistemleri ve birbirleriyle
ilişkilerini öğrenmeleri,
3. HACCP sistemini uygulama becerisi kazanmaları ,
4. Ön gereksinim programları, tehlikeler ve tehlike analizi konularında değerlendirme yapmaları
5. Gıda güvenliği alanında ulusal ve uluslararası standartlar hakkında derinliğine bilgi sahibi olmaları

Dersin Tanımı

Gıda güvenliği ve kalite yönetimine giriş; kalite yönetim sistemleri; HACCP ve gıda güvenliği
yönetim sistemleri ( temel prensipler, standartta kullanılan tanım ve kavramlar, uygulama
basamakları), öngereksinim programları ve uygulamaları; gıdalardaki tehlikeler ve tehlike
analizi; HACCP ve gıda güvenliği yönetim sistemlerinin kalite yönetim sistemleriyle ilişkisi;
ulusal ve uluslararası standartlar; gıda sanayinden uygulama örnekleri

Koordinatörleri
Hatice Funda Karbancıoğlu Güler
Dersin Dili
Türkçe
 
 
Dersler . Yardım . Hakkında
Ninova, İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ürünüdür. © 2024