Hoş Geldiniz, Misafir . Oturum Aç . English
Neredeyim: Ninova / Dersler / Fen Bilimleri Enstitüsü / ZMG 513E - Kıyı ve Açık Deniz Geoteknik Mühendisliği
 

ZMG 513E - Kıyı ve Açık Deniz Geoteknik Mühendisliği

Dersin Amaçları

1) Geoteknik mühendisliğinin kıyı ve açık deniz mühendisliği problemlerine özel uygulama örneklerini tanıtmak ve kıyı ve açık deniz geoteknik mühendisliği’nde kullanılan ampirik ve analitik yöntemlerin ilgili mühendislik hesaplarında kullanılmalarını sağlamak.
2) Dalga etkisi altında deniz tabanı zemini dinamik özelliklerinin anlaşılmasını sağlamak.
3) Dalga etkisi altında kıyı koruma yapısı temeli-taban zemini sisteminin dinamik davranışının analitik ve sayısal çalışılması için gerekli araçların tanıtılması.
4) Dalga etkisi altında açık deniz yapısı temeli-taban zemini sisteminin dinamik davranışının analitik ve sayısal çalışılması için gerekli araçların tanıtılması.
5) Dalga etkisi altında zeminde meydana gelen stabilite kayıplarının analiz edilerek anlaşılmasını sağlamak.

Dersin Tanımı

Kıyı ve Açık Deniz Geoteknik Mühendisliği, Temel Zemin ve Dalga Mekaniği, Deniz Tabanı Zemini Duraysızlığı (Taşıma kapasitesi, dalga-kaynaklı sıvılaşma), Kıyı Koruma Yapıları: Geoteknik Tasarım Konseptleri, Açık Deniz Yenilenebilir Enerji Yapıları: Geoteknik Tasarım Konseptleri, Taban Zemini Dinamik Tepkisinin Sayısal Modellenmesi (Sayısal modellemeye giriş), Dalga Kaynaklı Zemin Tepkisi: a) Dalgakıran Problemi, b) Emme Keson Problemi, İleri Konular

Koordinatörleri
Mehmet Barış Can Ülker
Dersin Dili
İngilizce
 
 
Dersler . Yardım . Hakkında
Ninova, İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ürünüdür. © 2024