Hoş Geldiniz, Misafir . Oturum Aç . English
Neredeyim: Ninova / Dersler / Fen Bilimleri Enstitüsü / GEO 532 - Kon.Baz.Sis.&Mobil Har.Ya.Te.
 

GEO 532 - Kon.Baz.Sis.&Mobil Har.Ya.Te.

Dersin Amaçları

Konum bazlı servisleri ve mobil harita yapımını kavrar ve hakkında bilgi sahibi olur,
Mobil haritalama methotlarını, mobil haritalama bileşenlerinin (sensörlerini) yapılarını kavrar
Mobil haritalama ve konum bazlı hizmetlerin Kent Bilgi Sistemi ve Afet Yönetiminde kullanımlarını kavrar.
Örnek uygulamalar ve ödevler kapsamında Mobil harita yapım metodları ile Coğrafi Bilgi Sistemleri için veri toplanmasını kavrar,
Proje grupları oluşturularak farklı mobil haritalama yöntemleri ile ilgili platfom tasarımları, yapım teknikleri aşamasından, ölçme yöntemlerine ve ölçmelerin analizlerinin yapılandırılmasına kadar olan süreçleri bir bütün halinde başarmalarını sağlamaktır.

Dersin Tanımı

Konum bazlı sistemler son yıllarda mobil araçların ve bilgisayarların yaygınlaşması ile hemen herkesin hergün kullanabildiği bir teknoloji olmuştur. Konuma Dayalı Hizmetler ve Mobil-CBS nin Kent Bilgi Sistemi ve Afet Yönetiminde konum bazlı veri toplanmasına yönelik bir uygulamaları dersin konularındandır. Bilindiği üzere 21 Yüzyıl başladığından beri harita üretme teknikleri hızla gelişmekte özellikle mobil haritalama yöntemi olan İHA (İnsansız hava Aracı) ile daha kolay bir ve ucuz maliyetli olmaktadır. Bunun yanısıra karada ve denizde yine mobil teknolojiler ve uygulamarı mevcuttur. Mobil haritalama sistemi üzerinde bütünleşik faklı sensörlerin bulunduğu, sürekli olarak platformun 3 boyutlu koordinatlarını sağlayabilen ve aynı anda mekânsal veri toplayabilen sınırlı ya da sınırsız yer kontrollü GPS (Global Positioning System) desteğinin kullanıldığı hareketli bir platformdur.

Koordinatörleri
Ramazan Alper Kuçak
Ramazan Alper Kuçak
Dersin Dili
Türkçe
 
 
Dersler . Yardım . Hakkında
Ninova, İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ürünüdür. © 2024