Hoş Geldiniz, Misafir . Oturum Aç . English
Neredeyim: Ninova / Dersler / Fen Bilimleri Enstitüsü / MAD 560 - Madenlerin Satışı ve Pazarlaması
 

MAD 560 - Madenlerin Satışı ve Pazarlaması

Dersin Amaçları

Madencilikte son ürün olan cevher ve konsantre ve metallerin satışı ve pazarlanması ile ilgili temel kavramları ve satış sözleşmelerinin hazırlanmasındaki esasları öğrenmek.
• Önemli metal, endüstriyel hammadde ve enerji hammaddeleri üreticilerini, tüketicilerini ve pazarlarını incelemek ve öğrenmek.
• Metaller, endüstriyel hammaddeler ve enerji hammaddelerinin fiyatlandırılmasındaki temel kavramları (ceza, prim vb.) öğrenmek; günümüz metal borsalarının işleyişlerini incelemek.

Dersin Tanımı

Madenlerin satışı ver pazarlanması ile ilgili temel kavramlar, madenlerin teslimatındaki uygulamalar (FOB, CIF, QP), Prim, Ceza gibi kavramlar, Endüstriyel kullanımlarına göre metal ve mineraller, Dünyada ve Türkiye’deki rezervler, üretim ve tüketim miktarları, Cevher ve konsantre kriterleri ve fiyatlandırılmasına etki eden unsurlar, maden konsantreleri fiyatlandırılması, pazarlanması ve pazar eğilimleri, Esas metaller, Demir ve çeliğe özellik veren metaller, Tali metaller, Kıymetli metaller, Endüstriyel hammaddeler ve Enerji hammaddeleri

Koordinatörleri
Hakan Tunçdemir
Dersin Dili
Türkçe
 
 
Dersler . Yardım . Hakkında
Ninova, İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ürünüdür. © 2024