Hoş Geldiniz, Misafir . Oturum Aç . English
Neredeyim: Ninova / Dersler / Fen Bilimleri Enstitüsü / MBG 512E - Microbial Metabolism
 

MBG 512E - Microbial Metabolism

Dersin Amaçları

1. Mikrobiyal metabolizmanın temel prensiplerini öğrencilere kazandırmak.
2. En basit canlılar olan mikroorganizmalar düzeyinde bile metabolizmanın son derece karmaşık ve genetik, biyokimyasal ve çevresel düzeylerde sıkı kontrol edilen bir yapısı olduğu konusunda farkındalık kazandırmak.
3. Metabolik mühendislik gibi, metabolizma üzerinde yapılacak bilinçli genetik ve biyokimyasal iyileştirme çalışmalarıyla mikrobiyal biyoteknolojik proseslerin ürün veriminin artırılması, yeni ürünlerin üretilmesi gibi güncel çalışmalar hakkında öğrencileri bilgilendirmek ve araştırma yapmalarını teşvik etmek.

Dersin Tanımı

Bu ders, mikroorganizmaların temel metabolik süreçleri, bunların kontrolü ve metabolik mühendislik gibi güncel yöntemler aracılığıyla mikroorganizmaların metabolik faaliyetlerinde biyoteknolojik üretime yönelik yapılan iyileştirme çalışmalarını kapsamaktadır. Mikroorganizmalarda yer alan temel metabolik tepkimeler, mikrobiyal enerji metabolizması, mikrobiyal metabolizmanın kontrolü, azot metabolizması, organik bileşiklerin yıkımı, hücre içi bileşenlerinin ve ürünlerin sentezi, metabolik mühendislik konuları, ders kapsamında detaylı olarak ele alınmaktadır.

Koordinatörleri
Zeynep Petek Çakar
Dersin Dili
İngilizce
 
 
Dersler . Yardım . Hakkında
Ninova, İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ürünüdür. © 2024