Hoş Geldiniz, Misafir . Oturum Aç . English
Neredeyim: Ninova / Dersler / Fen Bilimleri Enstitüsü / GID 613E - Phase & State Transitions in Foods
 

GID 613E - Phase & State Transitions in Foods

Dersin Amaçları

Öğrencilerin;
1. Gıda endüstrisinde önemli olan faz/hal geçişleri detaylı bir şekilde bilgi kazanmaları
2. Faz/hal geçişlerinin, katı, sıvı, şekilsiz, camsı ve kristal maddeler hakkında bilgi kazanmaları,
3. Camsılığa geçiş, ilgili teoriler ve modellemeler hakkında bilgi kazanmaları
4. Faz/hal geçişlerinin tespitleri, gıda bileşenlerinin işleme sırasındaki faz/hal geçişleri incelenerek gıdanın stabilitesinin tahminlenmesiyle ilişkisi hakkında bilgi kazanmaları .

Dersin Tanımı

Faz/hal geçişlerinin gıdaların stabilitesi ve kalitesi ile ilişkileri; kristalizasyon, şekilsiz maddeler, camsılığa geçiş teorileri; camsılık, rahatlama olayı; geçişlerin modellenmesi; faz/hal geçişlerinin tespit metotları; su ve faz geçişi, suyun plastikleştirici özelliğinin tahminlenmesi; karbonhidratlarda, proteinlerde ve yağlarda faz/hal geçişleri; gıda işleme ve depolamada faz/hal geçişleri; vaka incelemeleri: gıdaların dondurularak kurutulması, margarinin işlenmesi ve depolanması, püskürtmeli kurutucudan peynir altı suyu tozunun üretimi ve depolanması, balda faz geçişleri.

Koordinatörleri
Filiz Altay
Dersin Dili
İngilizce
 
 
Dersler . Yardım . Hakkında
Ninova, İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ürünüdür. © 2024