Hoş Geldiniz, Misafir . Oturum Aç . English
Neredeyim: Ninova / Dersler / Fen Bilimleri Enstitüsü / CBM 541E / Dersin Bilgileri
 

Dersin Bilgileri

Dersin Adı
Türkçe Tehlikeli maddeler ve çevresel risk değerlendirmesi
İngilizce Envir.Risk Asses.for Haz. Mat.
Dersin Kodu
CBM 541E Kredi Ders
(saat/hafta)
Uygulama
(saat/hafta)
Labratuvar
(saat/hafta)
Dönem -
3 3 3 -
Dersin Dili İngilizce
Dersin Koordinatörü İlhan Talınlı
Dersin Amaçları 1. Tehlikeli maddeler ve türevlerini çevresel risk, tehlike ve kirlenme bazında kontrol için gerekli tüm faktörleri tanımlamak ve saptamak.
2. Tehlikeli maddeleri sistematik yaklaşımla değerlendirmek, sınıflamak, tehlike ve risk boyutları ile çevresel akıbetini belirlemek.
3. Tehlikeli madde için yapılan risk değerlendirmeye göre önlem, mücadele ve iyileştirme işlemlerini içeren bir acil eylem planı hazırlamak.
4. Bilimsel ve yasal uygulamalarla kazanılan bilgileri yaratıcı, öz-güvenli, mesleğinde profesyonel ve etik sorumlulukla kullanabilmek
Dersin Tanımı Tehlikeli Maddelere Giriş. Tehlikeli Maddelerin Özellikleri. Toksikoloji ve Tehlikeli Maddeler. Tehlikeli Maddenin Sınıflandırılması. Tehlikeli Maddeler Hakkındaki Yasal Çerçeve. Çevre Mühendislikğinde Risk Yönetimi. ÇED ile ÇYS ilişkisi. Çevresel Risk Değerlendirme Yöntemleri. Bulanık Mantık ve Analitik Hiyerarşik Proses. Risk ve Etki Değerlendirme ilişkisi (takım çalışması ve sunuşlar) . TM Dökülme ve Saçılma ile ilgili Çevre Etkileri (takım çalışması ve sunuşlar). ÇRD ile ÇED integrasyonun modellenmesi (takım çalışması ve sunuşlar). Vaka Çalışmaları ve Özel Konular (takım çalışması ve sunuşlar). Takım Çalışmalarının Değerlendirlmesi.
Dersin Çıktıları
Önkoşullar
Gereken Olanaklar
Diğer
Ders Kitabı
Diğer Referanslar
 
 
Dersler . Yardım . Hakkında
Ninova, İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ürünüdür. © 2024