Hoş Geldiniz, Misafir . Oturum Aç . English
Neredeyim: Ninova / Dersler / Fen Bilimleri Enstitüsü / GEO 521E - Uzaktan Algılamada Veri Toplama Sistemler
 

GEO 521E - Uzaktan Algılamada Veri Toplama Sistemler

Dersin Amaçları

i) Geomatik mühendisliği uygulamalarında sağlıklı ve doğru veri elde etmenin çok büyük önem kazandığı zamanımızda uzaktan algılama alanında kullanılan veri toplama teknik ve algılayıcıları ve bu algılayıcılardan elde edilen verilerin nicelik ve nitelik yönünden kullanılabilirlikleri açıklanacaktır.
.
ii) Mevcut algılayıcı sistemleri sağladıkları detay zenginlikleri ve konum doğrulukları bakımından karşılaştırabilme, analiz edebilme ve proje çalışmalarında amaca uygun en optimal algılayıcıyı seçebilme becerisi kazandırılmaya çalışılacaktır.

Dersin Tanımı

Giriş; Veri taşıyıcı olarak elektromagnetik ışınım; Uzaktan Algılama algılayıcılarında ana parametreler: spektral bilgiler, mekansal bilgiler, yoğunluk bilgileri; Algılayıcı Tipleri, Pasif algılayıcılar: Görüntü veren ve görüntü vermeyen çerçeveli sistemler, Görüntü veren tarayıcı sistemler; Aktif algılayıcılar: Görüntü vermeyen çerçeveli sistemler; Algılayıcı sistemlerin spektral ve uzamsal çözebilirlikleri. Lidar Nedir?. Lidarın Elektromagnetik Radyasyonu, Elektromagnetik Spectrumu. Lidar Görüntüsü ve Geometrik Çözünürlüğü, Lidar Sinyal İşleme, Lidar Uygulamaları, SAR ve Lidar Tekniklerinin Karşılaştırılması, Hiperspektral uzaktan algılama, Veri tipleri

Koordinatörleri
Elif Sertel
Dersin Dili
İngilizce
 
 
Dersler . Yardım . Hakkında
Ninova, İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ürünüdür. © 2024