Hoş Geldiniz, Misafir . Oturum Aç . English
Neredeyim: Ninova / Dersler / Fen Bilimleri Enstitüsü / TEK 531 - Tekstil Malzemelerinde Güç Tutuşurluk
 

TEK 531 - Tekstil Malzemelerinde Güç Tutuşurluk

Dersin Amaçları

Bu dersin amacı :
1. Tekstilde güç tutuşma tekniklerinin, güç tutuşma sağlayan kimyasalların ve yapısı itibariyle güç tutuşan polimer malzemelerin nasıl kullanıldığı ve
2. Polimer malzemelerin bozunma davranışı, güç tutuşma karakteri, yanma testleri ve çevre faktörü ilişkisi dikkate alınarak öğretilecektir.
3. Bu ders polimer malzemeleri ve güç tutuşma tekniklerini inceleyecektir.

Dersin Tanımı

Polimer malzemelerde güç tutuşmaya(FR) giriş, polimerik bozunma, FR kimyası ve bozunma davranışı arasındaki ilişki, Yanmanın ilerlemesini etkileyen fiziksel parametreler, Halojen içeren güç tutuşurluk (FR) sağlayıcı kimyasallar, Fosfor esaslı FR kimyasalları, FR dolgular, Silikon esaslı FR’lerdeki son gelişmeler, Bor esaslı FR kimyasalları, Kül oluşumu ve karakteristiği, Çok bileşenli FR sistemleri, Güç tutuşur polimerik sistemler için arayüzeylerin tasarlanması, Yanma testlerinin temelleri ve ölçüm yöntemleri, malzeme yanıcılığının geliştirilmesine yanma testlerinin kullanımı, yanma zehirlenmesi ve değerlendirilmesi, Lifle güçlendirilmiş kompozit yapıların FR tasarımı, Tekstil malzemelerinin FR tasarımı, Köpük malzemelerin FR tasarımı.

Koordinatörleri
Gülay Özcan
Dersin Dili
Türkçe
 
 
Dersler . Yardım . Hakkında
Ninova, İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ürünüdür. © 2024