Hoş Geldiniz, Misafir . Oturum Aç . English
Neredeyim: Ninova / Dersler / Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi / ADM 505E - Açık Deniz Faaliyetlerinin Çevresel Yönleri
 

ADM 505E - Açık Deniz Faaliyetlerinin Çevresel Yönleri

Dersin Amaçları

Öğrencilere; açık deniz dip tarama, delme ve üretim faaliyetlerini tanıtmak, bu faaliyetlerinin sıvı ve katı atık deşarjları ve deniz ortamındaki akıbeti ile etkisi hakkında temel bilgiler vermek.
Öğrencilere, açık deniz faaliyetlerinde kullanılan kimyasallar ve üretilen atıkların örnekleme ve analiz tekniklerini tanıtmak.
Öğrencileri, açık deniz kimyasal seçimi ve kimyasal risk değerlendirmesi için kullanılan yönerge, düzenlemeler ve modellerle tanıştırmak.

Dersin Tanımı

Petrol ve gaz endüstrisine genel giriş, dip tarama, delme ve üretim aktiviteleri. Dip tarama, delme ve üretim aktivitelerinin tipik deşarjları. Tehlikeli maddeler. Petrol yatağı kimyasalları. Üretilen su ve onun başlıca bileşenleri. Dip tarama, delme ve üretim aktivitelerinin çevresel etkileri. Yeniden süspanse sedimanın etkileri. Üretilen suyun yararlı kullanımları. Üretilen su deşarjlarının çevresel akıbeti. Üretilen su, sediman ve biyota için örnekleme ve analiz teknikleri. Veri değerlendirmesi ve yorumlanması. Açık deniz kimyasal seçimi kılavuzları. Kimyasal deşarjların etkisinin değerlendirilmesi. Tehlike ve risk değerlendirmesi için kullanılan açık deniz modelleri (CHARM – Kimyasal Tehlike Değerlendirmesi ve Risk Yönetimi modeli gibi).

Koordinatörleri
Sevil Deniz Yakan Dündar
Dersin Dili
İngilizce
 
 
Dersler . Yardım . Hakkında
Ninova, İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ürünüdür. © 2024