Hoş Geldiniz, Misafir . Oturum Aç . English
Neredeyim: Ninova / Dersler / İşletme Fakültesi / END 426 - Kurumsal Kaynakların Planlanması
 

END 426 - Kurumsal Kaynakların Planlanması

Dersin Amaçları

1. Üretim Plânlama ve Çizelgeleme konusunda edinilmiş bilgileri bir bilgisayar yazılımı üzerinde uygulamaya sokabilecek mühendisler yetiştirmek.
2. Ürün ağacının en alt düzeyinden başlayarak bir ürünün reçetesinin bilgisayar programına aktarılmasını sağlayabilme becerisi kazandırmak.
3. Gelen sipârişler çerçevesinde bir yazılım programı desteğiyle kapasite durumunu da dikkate alarak, ekonomik bir sipâriş ve üretim planı oluşturabilecek endüstri mühendisi yetiştirmek.

Dersin Tanımı

Üretim Sistemi ve Kaynakları, Kaynak Planlama Kavramı, Kurumsal Kaynakları Planlamanın (KKP) Evrimi, Ürün Ağaçları, Ana Üretim Çizelgesi (MPS), Stoklar, Malzeme Gereksinim Planlaması (MRP), Kaba Kapasite Planlama (RCCP), Kapalı Çevrimli Malzeme Gereksinim Planlaması, Kapasite Gereksinim Planlaması (CRP), Üretim Kaynaklarının Planlanması (MRP II), Dağıtım Gereksinimlerinin Planlanması (DRP), Dağıtım Kaynaklarının Planlanması (DRP II), Kurumsal Kaynakların Planlanması (ERP), ERP Yazılımlarının Seçimi, Değerlendirilmesi ve Örnek Yazılım Paketi Üzerinde Uygulama, ERP Projelerinin Aşamaları ve Yönetimi, Tedarik Zinciri Yönetimi Kavram ve Yazılımları

Koordinatörleri
Murat Baskak
Pınar Dursun
Dersin Dili
Türkçe
 
 
Dersler . Yardım . Hakkında
Ninova, İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ürünüdür. © 2024