Hoş Geldiniz, Misafir . Oturum Aç . English
Neredeyim: Ninova / Dersler / İşletme Fakültesi / ISH 303E - Gıda İşleme Teknikleri
 

ISH 303E - Gıda İşleme Teknikleri

Dersin Amaçları

1. İşletme Mühendisliği öğrencilerine gıda kimyası, gıda güvenliği ve mikrobiyolojisi,
gıda işleme ve muhafaza yöntemleri ile gıda işleme ve muhafazasının kimyası
konularında temel seviyede bilgi vermektir.
2. Öğrencilerin takım içinde çalışma becerilerinin artırılması, çeşitli kaynaklardan bilgi araştırma ve
yazılı ve sözlü olarak etkin bir şekilde sunulmasının sağlanması,

Dersin Tanımı

Bu ders, Gıda mühendisliği konusunda temel bilgiler ve kavramlar, gıda kimyası, gıda
mikrobiyolojisi, sanitasyon-hijyen uygulamaları, HACCP-ISO 22000, kütle ve enerji denklikleri, gıdaların akışkanlık özellikleri, gıdalardaki kimyasal reaksiyonların kinetiği, hammadde hazırlama prosesleri, fiziksel ayırma işlemleri, kurutma, soğutma ve dondurma, ısıl işlemler ve hesaplamaları, fermantasyon teknolojisi konularında gereken bilgileri sunmak için tasarlanmıştır

Koordinatörleri
Derya Kahveci Karıncaoğlu
Dersin Dili
İngilizce
 
 
Dersler . Yardım . Hakkında
Ninova, İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ürünüdür. © 2024