Hoş Geldiniz, Misafir . Oturum Aç . English
Neredeyim: Ninova / Dersler / Kimya-Metalurji Fakültesi / MET 455 / Dersin Bilgileri
 

Dersin Bilgileri

Dersin Adı
Türkçe Malzeme Proses Lab.
İngilizce Materials Processing Lab.
Dersin Kodu
MET 455 Kredi Ders
(saat/hafta)
Uygulama
(saat/hafta)
Labratuvar
(saat/hafta)
Dönem 7
1 - - 2
Dersin Dili Türkçe
Dersin Koordinatörü Filiz Şahin
Dersin Amaçları Malzeme bilimi, malzemeler ve elektrokimyasal korozyonun temel ilkeleri hakkında öğrencileri bilgi sahibi yapmak, korozyon, malzemelere uygulanan mekanik deneyleri, plastik şekil verme tekniklerini, ısıl işlem ve döküm tekniklerini öğretmek, öğrenciye mühendislik bilgilerini uygulama, laboratuvar çaplı deney tasarlayıp yürütebilme ve deney sonuçlarını analiz etme becerisi kazandırmak, öğrenciye takım çalışması ve sözlü - yazılı iletişim kurabilme becerisi kazandırmak.
Dersin Tanımı Elektrokimyasal Korozyonun Temel İlkeleri ve Galvanik Korozyon, Pasifleşme-Katodik Koruma, Metalik Malzemelerin Sertlik-Darbe-Ericcsen Deneyleri, Metalik Malzemelerin Çekme-Basma-Eğme -Katlama Deneyleri, Metalik Malzemelerin Aşınma-Burma Deneyleri, Metalik Malzemelerin Gerilme Gevşemesi-Yorulma-Sürünme Deneyleri, Isıl İşlem, Döküm Kumlarının Muk. Deneyleri ve Nem Miktarı Tayini, Döküm Kumlarının Elek analizi ve Kalıplanabilirlik İndeksi Tayini
Dersin Çıktıları 1. Malzeme Bilimi, elektrokimyasal korozyonun temel ilkeleri ve malzemelere uygulanan mekanik işlemler, plastik şekil verme teknikleri, ısıl işlem ve döküm teknikleri hakkında bilgi sahibi olunması.
2. Malzeme üretim teknikleri hakkında ve kullanım alanlarına göre malzeme seçimi ve tasarımı hakkında bilgi sahibi olunması.
3.Farklı malzemelerin ve özelliklerinin öğrenci tarafından tanınması. Yapı-Özellik-Performans ilişkisinin anlaşılması.
4. Malzeme karakterizasyonunda önem kazanan klasik toz/malzeme analiz teknikleri ile yeni yöntemlerinin karşılaştırmalı olarak öğrenilmesi.
5. Sözlü ve yazılı iletişim kurabilme becerisi, takım çalışması, deney tasarlayıp ve sonuçlarının öğrenci tarafından yorumlanabilmesi.
Önkoşullar
Gereken Olanaklar
Diğer
Ders Kitabı
Diğer Referanslar
 
 
Dersler . Yardım . Hakkında
Ninova, İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ürünüdür. © 2024