Hoş Geldiniz, Misafir . Oturum Aç . English
Neredeyim: Ninova / Dersler / Kimya-Metalurji Fakültesi / GID 318 - Gıda Blşnlerinin Fnksyl Özell.
 

GID 318 - Gıda Blşnlerinin Fnksyl Özell.

Dersin Amaçları

Su, karbonhidrat, protein ve lipidlerin gıdanın raf-ömrü ve kalitesi üzerine fonksiyonel etkileri, gıdanın proseslenmesi ve katkı maddesi kullanılarak mühendislik ile üretilmesi sırasında çeşitli gıda maddelerinin özellikle görünüş, lezzet, doku ve viskozite gibi duyusal özellikleri vurgulanarak açıklamaktadır

Dersin Tanımı

Su, karbonhidrat, protein ve lipidlerin fonksiyonel özellikleri ile ürünün raf ömrü ve kalitesi üzerine etkileri incelenecektir. Gıda işlemesi sırasında kullanılan katkı maddelerinin özellikle görünüş, tat, doku, viskozite gibi duyusal özellikler üzerine olan etkileri hakkında bilgi verilecektir.

Dersin Dili
Türkçe
 
 
Dersler . Yardım . Hakkında
Ninova, İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ürünüdür. © 2024