Hoş Geldiniz, Misafir . Oturum Aç . English
Neredeyim: Ninova / Dersler / Kimya-Metalurji Fakültesi / GID 221E - Gıda Kimyası I
 

GID 221E - Gıda Kimyası I

Dersin Amaçları

1.Öğrenciler gıda bileşenlerinin kimyasal yapıları ve önemli özelliklerini öğreneceklerdir. Gıda işleme sırasında her bir bileşende meydana gelen reaksiyonların önemini anlayacaklardır. Gıda kalitesi üzerine her bir bileşenin etkisini anlama ve bu bileşenler arası olası etkileşimler ile gıda kalitesini iyileştirici veya kötüleştirici olan etkiyi yorumlayabilme ve gıda kimyası problemlerini çözmede ders bilgilerini uygulayabilmesi kazandırılacaktır.
2.Öğrenciler etkin iletişim tekniklerini kullanarak yazma ve konuşma becerisini kazanacaklardır.
3.Takımlar halinde çalışma becerisi kazandırılacaktır.

Dersin Tanımı

Gıdalarda su, karbonhidratlar, proteinler, lipidler, enzimler, ve vitaminler gibi temel bileşenlerin kimyasal yapıları ve reaksiyonları ve gıda kalitesine her bir bileşenin etkisi kapsamında detaylı incelenmesi

Koordinatörleri
Neşe Şahin Yeşilçubuk
Dilara Erdil
Dersin Dili
İngilizce
 
 
Dersler . Yardım . Hakkında
Ninova, İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ürünüdür. © 2024