Hoşgeldiniz, Misafir . Oturum Aç . English
Neredeyim: Ninova / Dersler / Kimya-Metalurji Fakültesi / GID 311 - Gıda Mikrobiyolojisi I
 

GID 311 - Gıda Mikrobiyolojisi I

Dersin Amaçları

Bu dersin amacı gıda sanayindeki önemli mikroorganizmalar, mikroorganizma gelişmesini etkileyen faktörler, mikrobiyal metabolizma, gıda maddelerinin mikroflorası bozulma ve gıda güvenliği açısından ele alınarak öğretilmesidir..

Dersin Tanımı

Gıda sanayii açısından önemli mikroorganizmalara giriş ve gıdalarda mikrobiyal gelişimi etkileyen faktörler; mikrobiyal metabolizma; çeşitli gıda gruplarındaki mikrofloranın özellikle gıda bozulması ve gıda güvenliği açısından incelenmesi; gıdalardaki mikrobiyal gelişmeyi kontrol altına alacak önlemler; yararlı mikroorganizmalar ve gıda endüstrisindeki kullanımları konularını kapsar

Koordinatörleri
Zeynep Dilek Heperkan
Dersin Dili
Türkçe
 
 
Dersler . Yardım . Hakkında
Ninova, İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ürünüdür. © 2018