Hoş Geldiniz, Misafir . Oturum Aç . English
Neredeyim: Ninova / Dersler / Kimya-Metalurji Fakültesi / GID 316E / Dersin Bilgileri
 

Dersin Bilgileri

Dersin Adı
Türkçe Gıda Ambalajlama
İngilizce Food Packaging
Dersin Kodu
GID 316E Kredi Ders
(saat/hafta)
Uygulama
(saat/hafta)
Labratuvar
(saat/hafta)
Dönem 2
3 3 - -
Dersin Dili İngilizce
Dersin Koordinatörü Gürbüz Güneş
Dersin Amaçları GID 316 Gıda Ambalajlama

Kredi (Ders-Uygulama-Lab.) : 3 (3 - 0 - 0) AKTS :

Dili : Türkçe

Dersin Amacı :
1 - Farklı ambalaj materyallerinin ve ambalajlama tekniklerinin fiziksel ve kimyasal özellikleri, fonksiyonları hakkında bilgi vermek
2 - Edinilen bilgilerin gıda ürünleri son tüketiciye ulaşana kadar korunmasında kullanılması
3 - Edinilen bilgilerin tüketici beğeni ve tercihlerini de dikkate alarak, üretilen gıda maddesini en iyi şekilde koruyabilecek ambalaj materyalini doğru olarak seçmelerini sağlayacak altyapıyı oluşturmak
Dersin Tanımı Ambalajın temel işlevleri. Gıdaların bozulmalarına etki eden faktörler. Kağıt, cam, metal ve plastik esaslı ambalaj materyallerinin fiziksel, kimyasal ve kalite özellikleri, tipleri ve kullanım alanları. Çok katlı kombinasyonlar. Gıdaların ambalajlanmasına ilişkin örnekler. Ambalajlamada çizgi kod sistemi. Ambalajlar ve Geri Dönüşüm.
Dersin Çıktıları 1 - Gıda ambalajlama materyallerinin fiziksel ve kimyasal özellikleri hakkında bilgi sahibi olurlar.
2 - Gıda ambalajlarının gıda ürünlerini korumadaki rolü hakkında bilgi sahibi olurlar.
3 - Gıda ambalajlarının tüketici tercih ve kabulü üzerindeki etkisi hakkında bilgi sahibi olurlar.
4 - Teorik bilgilerin endüstriyel uygulamaları hakkında bilgi birikimi edinirler.
5 - İngilizce okuma yeteneklerini geliştirirler.
6 - Yeni fikirlere açık hale gelirler.
7 - Bir sunumu başarıyla planlar ve sunarlar.
8 - Bilgi sentez yeteneklerini geliştirirler.
9 - Bireysel öğrenme yeteneklerini geliştirirler.
10 - Yeni öğrenilen prensip ve genellemeleri yeni bazı problem ve durumlara üzerinde uygular.
Önkoşullar
Gereken Olanaklar
Diğer
Ders Kitabı Gordon L. Robertson 2013. Food Packaging Principles and Practice CRC Press, Boca Raton, FL.
Diğer Referanslar Lee, Dong Sun; Yam, Kit L. ve Piergiovanni, Luciano. 2008. Food Packaging Science and Technology. Taylor & Francis. Boca Raton, ABD.

Coles, R., McDowell, D. ve Kirwan, M.J. 2003. Food Packaging Technology. Blacwell Publishing Inc., Oxford, England.
 
 
Dersler . Yardım . Hakkında
Ninova, İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ürünüdür. © 2024