Hoşgeldiniz, Misafir . Oturum Aç . English
Neredeyim: Ninova / Dersler / Kimya-Metalurji Fakültesi / GID 332 - Gıda Mühendisliği Laboratuarı
 

GID 332 - Gıda Mühendisliği Laboratuarı

Dersin Amaçları

Gıdaların fiziksel ve termal özellikleri, akışkanlar mekaniği, ısı aktarımı, ayırma teknikleri, kurutma, katı-sıvı ekstraksiyon, ambalajlama özellikleri ile ilgili laboratuar uygulamaları

Dersin Tanımı

Gıda maddelerinin üretiminde kullanılan temel işlemlerin, teknolojinin ve uygulamalarının prensiplerine ilişkin pratik bilgi sağlamak;Pilot tesis ortamında yapılan üretim işlemlerinde uygulanan kütle ve enerji dengesi, akışkan özellikleri ve ısı transferi hesaplamalarını göstermek; Gruplar halinde çalışma yoluyla takım-çalışması özelliklerini geliştirmek; Teknik geziler düzenleyerek üretim işlemlerini sanayi boyutunda göstermek

Koordinatörleri
Meral Kılıç Akyılmaz
Dersin Dili
Türkçe
 
 
Dersler . Yardım . Hakkında
Ninova, İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ürünüdür. © 2018