Hoş Geldiniz, Misafir . Oturum Aç . English
Neredeyim: Ninova / Dersler / Kimya-Metalurji Fakültesi / GID 418E / Dersin Bilgileri
 

Dersin Bilgileri

Dersin Adı
Türkçe Gıda Süreçlerinde Meydana Gelen Biyokimyasal Değişimler
İngilizce Biochem.Chan.During Food Proc.
Dersin Kodu
GID 418E Kredi Ders
(saat/hafta)
Uygulama
(saat/hafta)
Labratuvar
(saat/hafta)
Dönem -
3 3 - -
Dersin Dili İngilizce
Dersin Koordinatörü Neşe Şahin Yeşilçubuk
Dersin Amaçları Gıda süreçlerinde ve depolama sırasında meydana gelen iyokimyasal değişimlerin, gıdaların bozulma rekasiyonlarında enzimlerin etkisinin anlaşılması
Gıdaların besleyici özelliklerinin korunumu için etik ve profesyonel sorumluğa sahip olma
Dersin Tanımı Etin postmortem sonrası değişimleri, meyve ve sebzelerin solunumu ve olgunlaşması, hububatın hasat sonrası fizyolojisi, birac yapımında enzimatik değişimler, ekmek pişirme biyokimyası, peynir ve yoğurt biyokimyası, besleyici öğelere gıda süreçlerinin etkisi, enzimatik bozulma reaksiyonları
Dersin Çıktıları
Önkoşullar
Gereken Olanaklar
Diğer
Ders Kitabı Eskin, N.A.M. 1990. Biochemistry of Foods. Academic Press, Inc., NY.
Diğer Referanslar Belitz,H.-D., Grosch W., Schieberle, P. 2009. Food Chemistry. 4th revised and extended edition, Springer-Werlag, Berlin, Germany.
Pomeranz, Y. 1985. Functional Properties of Food Components. Academic Press, Inc., NY.
Hui, Y.H., 2006, Food Biochemistry and Food Processing, Blackwell Publishing, USA.
 
 
Dersler . Yardım . Hakkında
Ninova, İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ürünüdür. © 2024