Hoş Geldiniz, Misafir . Oturum Aç . English
Neredeyim: Ninova / Dersler / Makina Fakültesi / MAK 4043 - Yangın Dinamiği ve Güvenliği
 

MAK 4043 - Yangın Dinamiği ve Güvenliği

Dersin Amaçları

Dersin Amaçları
1. Yangın mühendisliğini tanıtmak; öğrencilerin yanma, yangın kavramları, yanma koşulları, yangın türleri, yangın nedenleri, yangın etkenleri konularında bilgi sahibi olmalarını sağlamak.

2. Öğrencilerin yangın dinamiği ve yangın modeli geliştirme, duman çıkarma özellikleri, dumanın yapısı, duman kontrol yöntemleri konularında bilgi sahibi olmalarını sağlamak, ve ayrıca yangın yönetmelikleri ve kodlarını tanıtmak ve yangında açığa çıkan enerjinin, yangın yükünün analitik hesaplaması öğretmek.

3. Öğrencilerin yangın korunum sistem tipleri ve tasarım esaslarına hakim olacak bilgi seviyesine ulaşmalarını sağlamak ve ayrıca yangın tesisatında temel bilgi kullanımı ve projelendirme yeteneği kazandırmak.

4. Öğrencilerin, yangında can güvenliğini koruma ve yangından korunum sistemleri konusunda bilgi sahibi olmalarını sağlamak.

Dersin Tanımı

Dersin Tanımı
Dersin amacı, tanımı, kazanımları, çıktıları, işlenmesi, değerlendirilmesi, yangın güvenliği mühendisliği, yangın felsefesi, yanma kavramı, yanma koşulları, yanma çeşitleri, yanma ürünleri, yangın kavramı, yangın türleri, yangın nedenleri, yangın etkenleri, yangın üçgeni, yangın sınıfları, yangının fiziksel ve kimyasal özellikleri, yangının gelişimi, yangının yayılması, yangın yükü, yangın davranış indikatörleri, yangın yönetmelik ve kodlar, yangın dinamikleri ve yangın modeli geliştirme, malzemelerin yanıcılık sınıfları, duman çıkarma özellikleri, dumanın yapısı, duman kontrol yöntemleri, yapısal yangın güvenliği, söndürme etkileri ve yangın söndürücü maddeler; merdiven basınçlandırma, sabit boru hortum sistemleri, hidrant sistemi, otomatik sprinkler sistemleri, yangın pompaları ve basınç zonlaması.

Koordinatörleri
Adnan Midilli
Dersin Dili
Türkçe
 
 
Dersler . Yardım . Hakkında
Ninova, İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ürünüdür. © 2024