Hoş Geldiniz, Misafir . Oturum Aç . English
Neredeyim: Ninova / Dersler / Mimarlık Fakültesi / SBP 4037E - Kentsel Ekoloji
 

SBP 4037E - Kentsel Ekoloji

Dersin Amaçları

Bu kurs, öğrencilere Ekoloji, Ekosistemler ve Yerleşimlerde temel kavramların kapsamlı bir anlayışını sunmayı amaçlamaktadır. Bu bağlamda ekolojik süreçlere ve kentsel ekolojinin kuramsal temellerine derinlemesine bir bakış sunulacaktır. Katılımcılar, kentleşme dinamiklerini ve kentsel ekosistemler ile insan etkinlikleri arasındaki karmaşık etkileşimleri keşfedeceklerdir. Kurs, doğal çevreyi korumayı temel alan planlama yaklaşımlarına odaklanarak sürdürülebilir uygulamaları, doğal kaynak yönetimini ve kentsel ekolojinin kuramsal temellerini vurgulayacaktır. Ayrıca, öğrencilere ekosistemlerin sürdürülmesi için yenilikçi metodolojiler, özellikle ekolojik profil oluşturma ve ekoharitalama teknikleriyle tanıtılacaktır.

Dersin Tanımı

SBP 4037E (CRN 22952) dersine hoşgeldiniz! Bu 2 kredilik ders, kentsel gelişim ile ekosistem arasındaki karmaşık ilişkiyi derinlemesine keşfetmeyi amaçlar. Bu süreçte, insan yerleşimleri ile ekosistemler arasındaki dinamik etkileşimleri derinlemesine inceler, kentsel gelişim taleplerinin etkilerini eleştirel bir gözle değerlendirir ve kentsel gelişimin temel çevresel sorunlar bağlamında dinamiklerini analiz ederiz.

Bu ders kapsamında, öğrenme deneyimimizi belgeseller, okumalar, fotoğraflar ve podcast'lerle destekleyerek zengileştireceğiz. Görsel ve işitsel kaynaklarla desteklenen etkileşimli tartışmalar, konu hakkında kapsamlı bir anlayış sağlamayı amaçlamaktadır. Ayrıca, kentsel planlama ve politikaları ekolojik bir bakış açısıyla ele alacak, çevresel sorunların ekosistemler ve temel döngüler üzerindeki etkilerini irdeleyeceğiz. Alternatif planları ve politikaları keşfederken, kolektif amacımız bilinçli ve sürdürülebilir kentsel gelişim uygulamaları geliştirilemesine katkıda bulunmaktır.

Bu dinamik kursa katılarak, kentsel ekolojinin karmaşıklıklarını keşfederken, teoriyi gerçek dünyada anlama ve uygulama konusunda çeşitli medya biçimlerini entegre etme fırsatını kaçırmayın!

Koordinatörleri
Rumeysa Ceylan Çalışkan
Dersin Dili
İngilizce
 
 
Dersler . Yardım . Hakkında
Ninova, İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ürünüdür. © 2024