Hoş Geldiniz, Misafir . Oturum Aç . English
Neredeyim: Ninova / Dersler / Mimarlık Fakültesi / EUT 325E - Tasarım Tarihi II
 

EUT 325E - Tasarım Tarihi II

Dersin Amaçları

Öğrencilere, 1950'lerden günümüze, tasarımın temel kuramsal ve tarihsel temalarını öğretmek.
Tasarım ürünleri/işleri ile onların toplumsal, ekonomik ve kültürel zeminleri arasındaki ilişkilerin kavranabilmesi; muhtelif farklı yaratıcı disipline ait işlerin etkilerinin tanımlanabilmesi yolunda, öğrencilerin metodolojik araçları kullanmalarını sağlamak, analitik ve eleştirel yaklaşım kapasitelerini geliştirmek.
Öğrencilerin kendi özgün tasarım dili/yaklaşımı arayışlarına odaklanarak, analitik ve eleştirel becerilerini geliştirmek.

Dersin Tanımı

II. Dünya Savaşı’nın Genel Toplumsal Etkileri: Üretim ve Tüketim Dengeleri; II. Dünya Savaşı Sonrası Yeniden Yapılanma: İngiltere ve ABD; II. Dünya Savaşı Sonrası Yeniden Yapılanma: Almanya ve İtalya; II. Dünya Savaşı Sonrası Yeniden Yapılanma: Rusya ve Japonya; Tasarım ve Kurum Kültürü; Kitle Kültürü ve Eleştirisi; Kitle Kültürünün Boyutları: Kitlesel Tasarım, Pop ve Protest, Grafik ve Yeraltı (Underground), Anti-tasarım; Yeni Teknolojiler, Yeni Malzemeler ve Tasarıma Tarihsel Perspektifte Etkileri; Radikal Tutumlar: Teknoloji, Güvenlik ve Çevre; Politika, Çoğulculuk ve Tasarımda Postmodernizm; Dijital Dünya ve Ürün Tasarımında Yeni Yaklaşımlar; Tasarım ve Zanaat İlişkisinde Yeni Boyutlar; 21.Yüzyıla Yollar: Reform ve Sosyal Sorumluluk.

Koordinatörleri
Gülname Turan
Dersin Dili
İngilizce
 
 
Dersler . Yardım . Hakkında
Ninova, İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ürünüdür. © 2024