Hoş Geldiniz, Misafir . Oturum Aç . English
Neredeyim: Ninova / Dersler / Sosyal Bilimler Enstitüsü / DZC 602E / Dersin Bilgileri
 

Dersin Bilgileri

Dersin Adı
Türkçe Deniz Çevresi Yönetimi
İngilizce Maritime Environmental Management
Dersin Kodu
DZC 602E Kredi Ders
(saat/hafta)
Uygulama
(saat/hafta)
Labratuvar
(saat/hafta)
Dönem -
3 3 - -
Dersin Dili İngilizce
Dersin Koordinatörü Emrah Şık
Dersin Amaçları 1. Deniz çevresinin ekolojik yapısı ve kirliliği hakkında bilgi sahibi olunur.
2. Deniz çevresi politikaları hakkında bilgi sahibi olunur.
3. Gemilerdeki kirletici kaynakların yapısal ve işletme özellikleri hakkında bilgi sahibi olunur.
4. Çevre yönetimi ve etki değerlendirmesinin unsurları hakkında bilgi sahibi olunur.
Dersin Tanımı Denizel çevre sürdürülebilirliği, Deniz kirleticilerinin tipleri ve etkileri, Gemi kaynaklı deniz çevresi kirliliği, Deniz kirliliğinin yasal çerçevesi, Deniz çevresi yönetimi standartlarının denizcilik endüstrisinde uygulanması, Gemi kaynaklı emisyon salınımının çevresel etkileri, Sintine suyu yönetimi, Petrol kirliliğinin çevresel etkileri, Balast suyu yönetimi, Dip tarama faaliyetlerinin çevresel etkileri, Çevre yönetim sistemleri, Çevresel etki değerlendirmesi ve unsurları, Denizel çevrede coğrafi bilgi sistemi uygulamaları,
Denizcilikte çevresel etik ve etik dışı davranışlar.
Dersin Çıktıları Yüksek lisans yeterliliklerine dayalı olarak, denizcilik alanındaki güncel ve ileri düzeydeki bilgileri özgün düşünce ve/veya araştırma ile uzmanlık düzeyinde geliştirebilme, derinleştirebilme ve alanına yenilik getirecek özgün tanımlara ulaşabilme (Bilgi).
Alanının ilişkili olduğu disiplinlerarası etkileşimi kavrayabilme; yeni ve karmaşık fikirleri analiz, sentez ve değerlendirmede uzmanlık gerektiren bilgileri kullanarak özgün sonuçlara ulaşabilme (Bilgi).
Alanındaki yeni bilgileri sistematik bir yaklaşımla değerlendirebilme ve kullanabilme (Beceri).
Alanına yenilik getiren, yeni bir düşünce, yöntem, tasarım ve/veya uygulama geliştirebilme ya da bilinen bir düşünce, yöntem, tasarım ve/veya uygulamayı farklı bir alana uygulayabilme, özgün bir konuyu araştırabilme, kavrayabilme tasarlayabilme, uyarlayabilme ve uygulayabilme (Beceri).
Denizcilik alanı ile ilgili bilgileri disiplinlerin oluşumuna yön veren gelişmelerin değerlendirilmesinde kullanabilme (Beceri).
Alanı ile ilgili uygulamalarda karşılaşılan ve öngörülemeyen karmaşık sorunların çözümü için yeni stratejik yaklaşımlar geliştirebilme ve sorumluluk alarak çözüm üretebilme (Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği).
Alanına yenilik getiren, yeni bir düşünce, yöntem, tasarım ve/veya uygulama geliştiren ya da bilinen bir düşünce, yöntem, tasarım ve/veya uygulamayı farklı bir alana uygulayan özgün bir çalışmayı bağımsız olarak gerçekleştirerek alanındaki ilerlemeye katkıda bulunabilme (Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği).
Yaratıcı ve eleştirel düşünme, sorun çözme ve karar verme gibi üst düzey zihinsel süreçleri kullanarak alanı ile ilgili yeni düşünce ve yöntemler geliştirebilme (Öğrenme Yetkinliği).
Denizcilik alanında araştırmaya yönelik olarak problem tanımlama, önemli problemleri çözme ve var olan bilgiyi ya da mesleki pratiği genişletme ve yeniden tanımlama için gerekli, sentez ve değerlendirmeyi de içeren, en ileri düzeyde uzmanlaşmış beceri ve tekniklere sahip olma (Beceri).
Denizcilik alanındaki en ileri düzeye karşılık gelen yeni ve karmaşık düşünceleri eleştirel bir yaklaşımla çözümleyerek, değerlendirme ve sentezleme (Alana Özgü Yetkinlik).
Denizcilik alanında özgün araştırmaya dayalı, ulusal ve uluslararası hakemli dergilerde yayımlanmaya değer, nitelikli bir çalışma geliştirerek alanındaki bilgiye katkıda bulunma (Alana Özgü Yetkinlik).
Önkoşullar
Gereken Olanaklar
Diğer
Ders Kitabı
Diğer Referanslar
 
 
Dersler . Yardım . Hakkında
Ninova, İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ürünüdür. © 2024