Hoş Geldiniz, Misafir . Oturum Aç . English
Neredeyim: Ninova / Dersler / Beden Eğitimi Bölümü / BEB 105 / Dersin Haftalık Planı
 

Dersin Haftalık Planı

Hafta Konu
1 1.Hafta: Dersin işleniş biçimi, stadyum kuralları, ders öncesi hazırlık, ders sırasında ve sonrasında uygulamalar hakkında bilgi verilmesi,
2 2.Hafta: Temel antrenman bilgileri, nabız nedir, neden önemlidir, nasıl nabız alınır, yürüyüş, koşu, salon ağırlık çalışmaları temel bilgilerinin verilmesi. Sağlıklı bir antrenman nasıl yapılır, haftada kaç gün kaç saat antrenman yapılmalı, antrenman öncesi ısınma çalışmaları, çalışmalarda dikkat edilmesi gereken kurallar.
3 3.Hafta: Futbolda temel top kontrolleri (stop) beceri öğretimi; ayak içi/üstü/dışı/altı-taban top kontrolleri. Diz üstü top kontrolü, göğüs ile top kontrolleri. Top kontrolleri ve topu yönlendirme çalışmaları.
Teori: Futbolun tanımı, Tarihçesi
4 4.Hafta; Top kontrolleri kısa tekrar. Futbolda temel pas çalışmaları beceri öğrenimi; ayak içi/üstü/dışı ile pas uygulamaları. Kontrol-pas çalışmaları. Kontrol-topu yönlendirme-pas çalışmaları.
Teori: Futbolda Öğrenme / Öğretme Yöntemleri - İyi bir öğrenim ortamı nasıl hazırlanır? -Oyuncular nasıl öğrenir? Antrenörler nasıl öğrenir? Futbolda Öğretim Yöntemleri -Anlatım, Gösteri, Tümevarım, Tümden gelim, problem çözme ve yönlendirilmiş buluş yöntemleri
5 5.Hafta: Futbolda temel top sürme (dripling) becerileri. Ayak içi/üstü/dışı ile top sürme becerilerinin uygulamaları. Kontrol-topu yönlendirme-top sürme ve pas çalışmaları (slalom, açısal koşular ile top sürme).
Teori: Futbol Oyun Kuralları
6 6.Hafta: Futbolda “aldatma” becerilerinin öğrenilmesi. Kontrol-top sürme ve aldatma çalışmaları. Çalım atma, dönüşler (yarım/tam) ve yön değiştirme ile pasa-şuta hazırlanma.
Teori: Futbolda “aldatma hareketi” nedir, neden yapılır, ne zaman yapılır, kaç çeşit aldatma hareketi vardır?
7 7.Hafta: Futbolda topa “vuruş” teknik becerisinin anlatılması. Ayak üstü/dışı/içi topa vuruş becerileri. Şut nedir? Nasıl şut atılır? Kafa ile topa vuruş becerisi ve teknik gösterimi.
Teori: Futbolda duran top (fauller, kornerler, direkt/endirekt vuruşalar vb.) organizasyonları neden önemlidir, pozisyonlara göre topa ayağın neresi ile vurulmalıdır?
8 8.Hafta: Topla bütünlük, top sektirmeler. Bileşik Teknikler - Top kontrolü-pas-çalım-Şut. 2*1 pas, 2*1 pas-yön değiştirme ve bindirme, 1*1 dönüş hareketi vb. Eğitsel oyun (maç).
Teori; Futbolda taktik neden önemlidir, taktiksel dizilimler nelerdir, taktiklerin avantaj ve dezavantajları nelerdir.
9 9.Hafta: Futbolda topsuz ve top ile yapılan hareketler. Topsuz hareketler: Koşma, yön değiştirme, alan açma-kapatma. Atlama-Sıçrama-Çalım/Vücut çalımı-Boşa çıkma ve Kayarak top alma (tackling)
Teori: Futbolda taç atışı, köşe vuruşu (korner) gibi duran top organizasyonları çalışmaları, avantaj-dezavantajları ile genel prensipleri nelerdir.
10 10.Hafta: Futbolda temel “savunma” pozisyon almaları. 1*1, 1*2, 2*1 vb. durumlarda savunma pozisyonları uygulamaları.
Teori: Futbolda savunma nedir, nasıl ve hangi bölgelerde yapılır, savunma parametrelerinin temel ilkeleri nelerdir.
11 11.Hafta: Futbolda temel “hücum” pozisyonları almaları. 1*1, 1*2, 2*1 vb. durumlarda hücum pozisyonları uygulamaları.
Teori: Futbolda hücum nedir, nasıl ve hangi bölgelerde yapılır, hücum-atak parametrelerinin temel ilkeleri nelerdir.
12 12.Hafta: Futbolda performans çalışmaları uygulamaları. Sürat, çabukluk, çeviklik, dayanıklılık, koordinasyon çalışmaları.
Teori: Futbol müsabakalarına hazırlanan oyuncuların sezon öncesi, sezon içi ve sezon sonrası günlük-haftalık-aylık antrenman modelleri.
13 13.Hafta: Hücum–Savunma prensipleri (oyun ile), Pozisyon alma (oyun formunda), baskı /kademe /denge uygulamaları, takım çalışmaları saha içi uygulamalar (maç)
14 14.Hafta: Takım çalışmaları saha içi uygulamalar (maç)- DEĞERLENDİRME
 
 
Dersler . Yardım . Hakkında
Ninova, İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ürünüdür. © 2024