Hoş Geldiniz, Misafir . Oturum Aç . English
Neredeyim: Ninova / Dersler / Bilişim Enstitüsü / BLU 626 - Siber Güvenlik & Siber Savunma Hukuku
 

BLU 626 - Siber Güvenlik & Siber Savunma Hukuku

Dersin Amaçları

1)Bu ders, BİT'lerin gelişimi ve kullanımları ile ortaya çıkan güvenlik endişeleri arasındaki sınır ötesi etkileri ele alınacaktır.
2) Sınır ötesi siber çatışma için geçerli olan uluslararası hukuku öğrencilere tanıtacak ve bilgi ve iletişim teknolojilerinin ulusal güvenlik ve savunma unsurlarını tartışacaktır.
3) Öğrenciler, BİT'lerin uluslararası güvenliğini nasıl etkilediğini ve uluslararası hukuk ve politika çerçevesinde ilgili konuları nasıl çözeceğini anlamayı öğreneceklerdir.

Dersin Tanımı

Ağ ve bilgi güvenliği olayları. Siber suçla mücadelede yasal çerçeve. Bilgi iletişim teknolojileri düzenlenmeleri. Ulusal güvenlik hukuku. Ulusal siber hukuk, politika, ve strateji geliştirme. Ulusal ve Uluslararası siber güvenlik ve savunma ile ilgili sorunlar. Uluslararası ve bölgesel ağ ve bilgi güvenliği düzenlemeleri. Uluslararası siber hukuk ve politika geliştirme. Uluslararası hukukun bilişim teknolojilerinin kullanımına uygulanması: BM Şartı ve uluslararası siber güvenlik. Uluslararası hukukun bilgi iletişim teknolojileri kullanımına uygulanması: devlet sorumluluk hukuku. Uluslararası insan hakları hukuku ve siber uzay.Siber güvenlik bağlayıcı olmayan kurallar

Koordinatörleri
Mehmet Akif Yazıcı
Mustafa Şenol
Dersin Dili
Türkçe
 
 
Dersler . Yardım . Hakkında
Ninova, İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ürünüdür. © 2024