Hoş Geldiniz, Misafir . Oturum Aç . English
Neredeyim: Ninova / Dersler / Denizcilik Fakültesi / GMI 352 / Dersin Bilgileri
 

Dersin Bilgileri

Dersin Adı
Türkçe Isı Geçişi
İngilizce Heat Transfer
Dersin Kodu
GMI 352 Kredi Ders
(saat/hafta)
Uygulama
(saat/hafta)
Labratuvar
(saat/hafta)
Dönem -
- 2 1 -
Dersin Dili Türkçe
Dersin Koordinatörü İsmail Çiçek
Dersin Amaçları Temel bilgiler, ısı geçiş mekanizmaları. Farklı koordinat sistemlerinde ısı iletimi. Sürekli ve geçici rejimde ısı iletimi ve çözüm yöntemleri. Düz ve silindirik duvarlarda ısı iletimi. Taşınımın temeli, sınır tabaka, zorlanmış taşınım ve doğal taşınım. Faz değişimi. Isı değiştiriciler. İletimde ve taşınımda olasılık. Isı geçiş uygulamaları.
Dersin Tanımı Temel bilgiler, ısı geçiş mekanizmaları. Farklı koordinat sistemlerinde ısı iletimi. Sürekli ve geçici rejimde ısı iletimi ve çözüm yöntemleri. Düz ve silindirik duvarlarda ısı iletimi. Taşınımın temeli, sınır tabaka, zorlanmış taşınım ve doğal taşınım. Faz değişimi. Isı değiştiriciler. İletimde ve taşınımda olasılık. Isı geçiş uygulamaları.
Dersin Çıktıları Temel bilgiler, ısı geçiş mekanizmaları. Farklı koordinat sistemlerinde ısı iletimi. Sürekli ve geçici rejimde ısı iletimi ve çözüm yöntemleri. Düz ve silindirik duvarlarda ısı iletimi. Taşınımın temeli, sınır tabaka, zorlanmış taşınım ve doğal taşınım. Faz değişimi. Isı değiştiriciler. İletimde ve taşınımda olasılık. Isı geçiş uygulamaları.
Önkoşullar GMI 213E MIN DD
veya/or GMI 213 MIN DD
Gereken Olanaklar
Diğer
Ders Kitabı
Diğer Referanslar
 
 
Dersler . Yardım . Hakkında
Ninova, İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ürünüdür. © 2024