Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Femfikir (111): Depreme hazırlık şimdi değilse ne zaman? – Prof. Dr. Azime Tezer ve Prof. Dr. Nilgün Okay ile söyleşi

Doğal afetlere hazırlık, medyada maalesef, afet sonrasında ele alınıp tartışılan bir konu olageldi. Oysa deprem ülkesinde yaşamak, afet hazırlıklarını, risk ve zararların azaltılması çalışmalarını, deprem anında, sonrasında yapılacakları hep gündemde tutmayı gerektiriyor. İTÜ Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü’nden Prof. Dr. Azime Tezer ve İTÜ Maden Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü’nden Prof. Dr. Nilgün Okay ile afet ve acil durum yönetimini, özellikle bireylerin ve yerel yönetimlerin sorumlulukları açısından ele aldık. (Tezer ve Okay, depreme hazırlık için derhal yapılabilecek pratik önerilerde de bulundu. O önerilerden birinde bahsedilen, Birey ve Aile için Depremde İlk 72 Saat kitapçığına buradan erişebilirsiniz.)

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.