Hoş Geldiniz, Misafir . Oturum Aç . English
Neredeyim: Ninova / Dersler / Elektrik-Elektronik Fakültesi / ELK 428E - Elektrikli ve Karma Taşıtlar
 

ELK 428E - Elektrikli ve Karma Taşıtlar

Dersin Amaçları

1. Öğrencilere bir otomobilin elektrik mühendisliği kapsamı altında kalan temel yapısal bloklarını öğretmek.
2. Öğrencilere farklı yapılardaki elektrikli ve karma otomobiller hakkında ve bunların tasarımına başlangıç teşkil edecek temel bilgileri kazandırmak.
3. Öğrencilere öncelikle bir otomobilin değerlendirme kriterlerini öğretmek ve bu bakış açısını elektrikli ve karma yapılardaki taşıtlara çevirmek.
4. Yukarıdaki maddelerin ışığında, uygun ödev ve proje uygulamalarıyla beraber öğrencilere bu konudaki bir tasarım problemini önce analiz edip doğru çözüm metodolojisini oluşturabilme yetisini kazandırmak.

Dersin Tanımı

Temel otomobil yapısı ve dinamik modelinin analizi. Emisyon, menzil ve performans kriterlerinin tanımlanması. Elektrikli ve karma yapıdaki taşıtların çeşitlerinin, kullanılan enerji depolama, tahrik ve ilgili kontrol sistemlerinin incelenmesi. Otomobilin yapı, yük, performans ve menzil temel büyüklüklerinden yola çıkılarak hareket edebilmesi için gerekli tahrik gücünün hesaplanması ve ilgili alt sistemlerinin tasarım büyüklüklerinin belirlenmesi. Elektrikli ve karma taşıtların performansını iyileştirmeye yönelik teknoloji ve materyaller.

Koordinatörleri
Özgür Üstün
Dersin Dili
İngilizce
 
 
Dersler . Yardım . Hakkında
Ninova, İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ürünüdür. © 2024