Hoş Geldiniz, Misafir . Oturum Aç . English
Neredeyim: Ninova / Dersler / Elektrik-Elektronik Fakültesi / ELK 331E - Güç Elektroniği Devreleri
 

ELK 331E - Güç Elektroniği Devreleri

Dersin Amaçları

Temel güç anahtarlarının özelliklerini ve uygulamalarını ve temel güç elektroniği dönüştürücülerinin temel prensiplerini anlayan mezunlar yetiştirmek.
Güç elektroniği ile ilgili bu temel dersinin amacı, öğrencileri temel güç anahtarı teknolojisi ve ilgili elektronik devrelerle tanıştırmaktır. Bu derste güç elektroniği devreleri ve güç transistörleri, MOSFET'ler, SCR'ler, GTO'lar, IGBT'ler, IGCT'ler vb. anahtarlama elemanları incelenir. AC / DC (doğrultucu), DC / DC (DC kıyıcı), DC / AC (evirici) ve AC / AC (AC kıyıcı) dönüştürücülerdeki uygulamaları ve anahtarlamalı güç kaynakları incelenmiştir. Güç elektroniği devre analizi ve tasarımını vurgulayan simülasyonlar ele alınacaktır.

Dersin Tanımı

Öğrenciler doğrultucular, eviriciler (invertörler), DC ve AC kıyıcılar gibi ana güç elektroniği devre türlerinin çalışma prensipleri hakkında temel bilgiye sahip olacaklardır.

Ders Tanımının Detayları:
AC'den DC'ye ve tam tersi güç akışını sağlamak için halihazırda kullanılan güç koşullandırma devrelerinin temel çalışma ilkelerine giriş. Bu devrelerin biçimi ve işlevi arasındaki ilişkinin vurgulanması. AC / DC şebeke-komütasyonlu dönüştürücüler, DC / DC dönüştürücüler, DC / değişken frekans dönüştürücüleri ve AC / AC dönüştürücüleri incelenecek devreler arasında yer alacaktır. Ders çalışmasının bir parçası olarak bilgisayar simülasyonları kullanılacaktır.

Koordinatörleri
Salih Barış Öztürk
Dersin Dili
İngilizce
 
 
Dersler . Yardım . Hakkında
Ninova, İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ürünüdür. © 2024