Hoş Geldiniz, Misafir . Oturum Aç . English
Neredeyim: Ninova / Dersler / Fen Bilimleri Enstitüsü / YAP 562E / Dersin Bilgileri
 

Dersin Bilgileri

Dersin Adı
Türkçe Sürdürülebilir Yapı Malzemeleri
İngilizce Sustainable Construcion Materials
Dersin Kodu
YAP 562E Kredi Ders
(saat/hafta)
Uygulama
(saat/hafta)
Labratuvar
(saat/hafta)
Dönem 2
3 3 - -
Dersin Dili İngilizce
Dersin Koordinatörü Mustafa Hulusi Özkul
Hakan Nuri Atahan
Ünal Anıl Doğan
Dersin Amaçları 1-Sürdürülebilirlik kavramının verilmesi
2-Sürdürülebilir malzemelerin özelliklerinin verilmesi
3-Sürdürülebilir malzemelerin uygulanma alanları
Dersin Tanımı Sürdürülebilir kalkınma ve yapı malzemeleri, yapı malzemelerinin yaşam döngüsü belirlenmesi, yapı malzemelerinin sağlığa etkisi, puzolanik yan ürünlerden bağlayıcı olarak yararlanılması, yeni tip bağlayıcı içeren betonlar, reaktif olmayan atıklar ile beton, yapı ve yıkıntı atıkları, organik polimer içeren betonlar, kargir yapılar, toprak esaslı malzemeler, bağlayıcıların düraimini azaltan maddeler, yapı malzemelerinde nanoteknoloji
Dersin Çıktıları Lisans düzeyi birikimine dayalı olarak, Yapı Mühendisliği alanının ilişkili olduğu disiplinlerarası etkileşimi kavrayabilme, ilgili program alanında kuramsal bilgilerini uzmanlık düzeyinde geliştirebilme ve derinleştirebilme(bilgi).
Alanında edindiği uzmanlık düzeyindeki bilgileri kullanabilme, farklı disiplin alanlarından gelen bilgilerle bütünleştirip yorumlayarak yeni bilgiler oluşturabilme ve karşılaşılan sorunları araştırma yöntemlerini kullanarak çözümleyebilme(beceri).
Alanında bilgi ve becerilerini eleştirel bir yaklaşımla değerlendirip bağımsız olarak bilgisini geliştirme ve uzmanlık gerektiren bir çalışmayı yürütme, uygulamada karşılaşılan karmaşık sorunların çözümü için sorumluluk alıp, liderlik yaparak çözüm üretebilme (Bağımsız Çalışabilme, Sorumluluk Alabilme ve Öğrenme Yetkinliği).
Alanındaki güncel gelişmeleri ve kendi çalışmalarını, nicel-nitel veriler ile destekleyerek, gerekli düzeyde bilgisayar yazılımı ile birlikte bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanarak, toplumsal yarar sağlamaya yönelik olarak alanındaki ve alan dışındaki gruplara, yazılı, sözlü ve görsel biçimde sunabilme. (İletişim ve Sosyal Yetkinlik).
Bir yabancı dili yeterli düzeyde kullanarak sözlü ve yazılı iletişim kurabilme, kendi çalışmalarını, alanındaki uluslararası platformlarda, yazılı, sözlü ve/veya görsel olarak aktarabilme (İletişim ve Sosyal Yetkinlik).
Alanı ile ilgili verilerin toplanması, yorumlanması, uygulanması ve duyurulması aşamalarında toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik değerleri gözeterek denetleyebilme, bu değerleri öğretebilme, ilgili konularda strateji, politika ve uygulama planları geliştirebilme ve elde edilen sonuçları, kalite süreçleri çerçevesinde değerlendirebilme (Alana Özgü Yetkinlik).
Önkoşullar
Gereken Olanaklar
Diğer
Ders Kitabı - Eco-efficient Construction and Building Materials, Fernando Pacheco Torgal, Said Jalali, Springer, 2011.
Diğer Referanslar 2- Materials for Sustainable Sites: A Complete Guide to the Evaluation, Selection and Use of Sustainable Construction Materials, Meg Calkins, John&Wiley, 2008.

3- Environmental Assessment and Specification of Green Building Materials, Lynn Froeschle's article (Adobe PDF, 1.4 MB), in the October 1999 issue of The Construction Specifier, a publication for members of the Construction Specifications Institute (CSI).

4- Sustainability of Construction Materials, Jamal M. Khatip, CRC Press, 2009.

5- Construction Materials, Methods and Techniques: Building for a Sustainable Future, William Perkins Spence, Eva Kultermann, Delmar Cengage Learning, 2011 - 934 sayfa
 
 
Dersler . Yardım . Hakkında
Ninova, İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ürünüdür. © 2024