Hoş Geldiniz, Misafir . Oturum Aç . English
Neredeyim: Ninova / Dersler / Fen Bilimleri Enstitüsü / GEO 511 / Dersin Bilgileri
 

Dersin Bilgileri

Dersin Adı
Türkçe Bilgi Teknolojileri ve CBS
İngilizce Information Technology and GIS
Dersin Kodu
GEO 511 Kredi Ders
(saat/hafta)
Uygulama
(saat/hafta)
Labratuvar
(saat/hafta)
Dönem 2
3 3 - -
Dersin Dili Türkçe
Dersin Koordinatörü Serdar Bilgi
Serdar Bilgi
Dersin Amaçları 1. Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS) önemli ölçüde bilişim teknolojisindeki gelişmeleri kullanmaktadır. Bu derste verileri kolay ayrıştırılabilen alanlarda kullanılan bilgi sistemleri ile CBS lerin ilişkisinin kurulması ve farkların vurgulanması amaçlanmaktadır.

2. Bilgi teknolojileri ve CBS standartları ve organizasyonları hakkında bilgi verilerek, yazılımlar veritabanları ve CAD sistemleri konularında becerileri ileri düzeye çıkartılmaya çalışılacaktır.
Dersin Tanımı CBS ile ilgili standartları, organizasyonları, veritabanı sistemleri ve yazılımlarını, ilişkili disiplerdeki CBS uygulamalarını ve amaçlarını kapsayan bir derstir.
Dersin Çıktıları 1. Coğrafi bilgi sistemlerinin gelişmesinin bilgi teknolojileri ile ilişkisini kavrama ve diğer bilgi sistemlerini değişik açılardan birbiri ile kıyaslayabilme becerisi,
2. Bilgi sistemi standartları ve veri tabanları için geliştirilmiş yöntem ve modelleri uygulama becerisi,
3. Analitik, modele dayalı ve deneysel araştırma ve sorgulamaları yönetme ve tasarımlama, eleştirel yorumlayabilme ve geçerli yargılara varabilme becerisi,
4. Farklı disiplinlerden ve seviyelerden oluşmuş bir ekibin üyeliğini ve liderliğini yapabilecek etkin bir işlevselliğe, ulusal ve uluslararası bağlamda etkin yazılı, sözlü, grafik iletişim ve çalışma becerisini kanıtlayabilme.
Önkoşullar
Gereken Olanaklar
Diğer
Ders Kitabı
Diğer Referanslar 1. Paul A., Michael F. Goodchild, David J. Maguire, and David W. Rhind. 2005. Geographic Informaiton Systems and Science, 2nd ed. Hoboken, NJ: Wiley.
 
 
Dersler . Yardım . Hakkında
Ninova, İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ürünüdür. © 2024