Hoş Geldiniz, Misafir . Oturum Aç . English
Neredeyim: Ninova / Dersler / Fen Bilimleri Enstitüsü / MKM 596 / Dersin Bilgileri
 

Dersin Bilgileri

Dersin Adı
Türkçe Bilimsel Araş.,Etik ve Seminer
İngilizce .
Dersin Kodu
MKM 596 Kredi Ders
(saat/hafta)
Uygulama
(saat/hafta)
Labratuvar
(saat/hafta)
Dönem -
- 2 - -
Dersin Dili Türkçe
Dersin Koordinatörü Gülay Öke Günel
Dersin Amaçları 1. Güncel kontrol mühendisliği mesleki konularının incelenmesi araştırılması, sunumu ve tartışılması.
2. Öğrencinin kontrol mühendisliği programı ile ilgili bir konuda iyi bir kaynak araştırması sonrasında iyi bir seminer sunum belgesi hazırlaması ve hazırlanan belgenin etkili sunum kurallarına uygun olarak topluluk karşısında başarı ile sunmasıdır.
3. Bilimsel etik kurallarından ve bilim sahteciliğinden söz ederek, akademik dürüstlük ve mesleki onur kodlarına uyulmasının önemi hakkında bilgiler vermek.
4. Öğrencinin kontrol mühendisliği ile ilgili çeşitli konularda seminerler aracığıyla bilgi ve görgüsünün arttırılmasıdır. Böylece, öğrenciler alabileceği veya aldığı derslerin kapsadığı konulara ek olarak farklı alanlarda da bilgilendirilme olanağı elde etmektedirler.
Dersin Tanımı Seminer dersinde içerik olarak:
1. İyi bir kaynak araştırmasının nasıl yapılacağı etkin makale okuma ve not alma teknikleri ile birlikte anlatılmaktadır.
2. Çalışılan konu hakkında edinilen bilgileri ve bulguları yaymak ve paylaşmak amacıyla ihtiyaç duyulacak teknik rapor, bildiri veya makale gibi yayım biçimlerinden ve uyulması gereken bilimsel etik kurallarından söz edilmektedir.
3. Yapılan çalışmanın en etkin biçimde sunumu için hazırlanması gereken sunum belgesinin nasıl olması gerektiği ve uyulması gereken kurallar anlatılmaktadır.
4. Daha sonra sunumun gerçekleşmesi aşamasında konuşmacının sesini vücudunu ve kendisine tanınan zamanı nasıl kullanması gerektiği konusunda bilgiler verilmektedir.
Dersin Çıktıları
Önkoşullar
Gereken Olanaklar
Diğer
Ders Kitabı
Diğer Referanslar
 
 
Dersler . Yardım . Hakkında
Ninova, İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ürünüdür. © 2024