Hoş Geldiniz, Misafir . Oturum Aç . English
Neredeyim: Ninova / Dersler / Fen Bilimleri Enstitüsü / BLG 563E - Güdümlü Araştırma - Yüksek Lisans Çalışmaları
 

BLG 563E - Güdümlü Araştırma - Yüksek Lisans Çalışmaları

Dersin Amaçları

1) Öğrencinin teze başlama öncesi tezle ilgili araştırma çalışmalarına giriş yapılması ve yolun/yöntemin belirlenmesi.
2) Araştırma ilgi alanında temel olarak kabul edilen veya alanın sınırlarını genişletmeye yönelik yakın geçmişte öncü olarak atfedilebilecek değerde önemli bilimsel yayınları okunması, analiz edilmesi ve yorumlanabilmesi.
3) Araştırma alanında altyapı, pratik veya teorik bilgi ve becerileri edinilmesi.
4) Edinilen altyapı, pratik veya teorik bilgi ve becerilerin gözetmen öğretim üyesi ile tartışılması ve araştırma alanının sınırlarının keşfedilmesi.
5) Edinilen altyapı, pratik veya teorik bilgi ve becerilerin ve potansiyel araştırma çalışmalarının kısa ve öz bir sunum şeklinde kendi sözleri ile ifade edilmesi, yapılan çalışmanın teknik bir dönem raporu formatında özetlenmesi.

Dersin Tanımı

Yüksek lisans öğrencisinin tez çalışmalarına danışmanıyla birlikte giriş yapma amaçlı çalışmalara başlaması. Bir öğretim üyesinin gözetiminde, öğretim üyesi ile yapılan haftalık toplantılar esnasında öğretim üyesinin uygun gördüğü kendi uzmanlık alanındaki bilimsel yayınları incelenmesi. Haftalık toplantılarda incelenen yayınların analizinin ve bu gelecekte izlenebilecek potansiyel araştırma doğrultularının öğretim üyesi ile bir tartışma ortamında paylaşılması. Her 3-4 haftada bir edinilen birikimin, bilimsel alandaki önemli sonuçların ve potansiyel ilerleme doğrultularının özetlendiği kısa bir sunumu öğretim üyesine yapılması. Dönem sonunda yapılan bütün çalışmaların özetlendiği bir dönem raporunun gözetmen öğretim üyesi ve anabilim dalına verilmesi.

Koordinatörleri
Şule Öğüdücü
Dersin Dili
İngilizce
 
 
Dersler . Yardım . Hakkında
Ninova, İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ürünüdür. © 2024