Hoş Geldiniz, Misafir . Oturum Aç . English
Neredeyim: Ninova / Dersler / Fen Bilimleri Enstitüsü / MET 613 - Lityum İyon Pil Teknolojileri
 

MET 613 - Lityum İyon Pil Teknolojileri

Dersin Amaçları

1. Öğrencilere enerji sektöründe yeni gelişen teknolojik uygulamalarda ve problemlerin çözümünde farklı bir bakış açısı kazandırmak.
2. Pil teknolojilerinin öneminin vurgulanması.
3. Pil teknolojilerindeki temel prensiplerin anlaşılması, birincil ve ikincil pil teknolojileri arasındaki farkların tanımlanması
4. Lityum iyon pil teknolojisinin ve temel bileşenlerinin öğrenilmesi.
5. Anot ve katot malzemelerin tasarımı, malzeme seçimi ve anot katot malzemelerin üretim teknolojilerinin seçimi konularında bilgi sahibi olmak.
6. Lityum iyon pil teknolojilerinde gelecek malzemeleri ve teknolojileri anlatılarak, Nanoteknolojinin lityum iyon pil teknolojisine etkilerinin anlaşılması ve yorumlanması.

Dersin Tanımı

Pil Teknolojilerine Giriş, Pil Teknolojilerindeki Tarihsel Gelişmeler, Pillerin Temel Kavramları (Hücre Potansiyeli, Akım Potansiyel İlişkisi, Kapasite, Çevrim Ömrü vb.), Pil Tasarımı ve Standartları, Birincil Pil Teknolojileri, İkincil Pil Teknolojileri, Lityum İyon Pil Teknolojileri, Lityum İyon Pillerin Kullanım Alanları, Pazar Payları ve Güvenlik, Temel Bileşenleri, Temel Çalışma Mekanizması, Elektrolitler, Ayırıcılar, Donanım Elemanları, Lityum İyon Pil Teknolojisinde Anot Malzemeleri (Karbon Anotlar, Oksit Anotlar, Alaşım Anotlar), Lityum İyon Pil Teknolojisinde Katot Malzemeleri (Tabaka Yapılı Katot Malzemeleri, Spinel Yapılı Katot Malzemeleri, Olivin Yapılı Katot Malzemeleri), Elektrod Malzemelerinin Üretim Yöntemleri (Katı Hal Yöntemleri, Birlikte Çöktürme Yöntemi, Sol-Jel Yöntemi, Elektrolitik Kaplamlara, Hidrotermal Yöntem, Mikrodalga Yöntemi, İnce Film Kaplama Yöntemleri, Sprey Piroliz Yöntemi vb.), Lityum İyon Pillerin Karakterizasyon Teknikleri (CV, Empedans, Kapasite Çevrimleri), Lityum İyon Pillerde Gelecek Malzemeler ve Teknolojileri-Nanoteknoloji İlişkisi, Endüstriyel Uygulamalar, Sunumlar.

Koordinatörleri
Özgül Keleş
Dersin Dili
Türkçe
 
 
Dersler . Yardım . Hakkında
Ninova, İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ürünüdür. © 2024