NSE 518E - Gıdalarda nanoteknikler ve nanouygulamalar
Dersin Amaçları
Bu derste öğrencilere gıdalarda nanoteknik ve uygulamaları hakkında temel bilgiler, prensipler ve yeni gelişmeler verilecektir. Bunu yapmak için, nano düzeydeki teknolojiler, karakterizasyon ve buna ilavaten biyonanoteknoloji uygulamaları öğretilecektir. Gıdalarda nanobilim, nanoteknoloji ve biyonanoteknolojideki gelişmeler ve bunların insan sağlığı ve çevre üzerine etkileri açıklanacaktır.
Dersin Tanımı
Nanobilim ve nanoteknolojiye giriş; nanoteknolojinin gıda endüstrisindeki uygulamaları; nanopatikül yapımı; nano-emülsiyonlar, nanojeller, nanobileşimler ve nano düzeyde yapılandırılmış maddeler ve bunların uygulamaları; gıda biyopolimerlerinin nano düzeyde özellikleri; gıdalarda nanoteknikler; gıdalarda nanosensörler; gıdalarda biyonanoteknoloji uygulamaları; antimikrobiyal nanomaddeler; fonksiyonel nanomaddeler, insan sağlığı ve çevre üzerine etkiler ve kısıtlamalar; gıda nanoteknolojisinde yeni yaklaşımlar
|
 |
Koordinatörleri
Filiz Altay
Dersin Dili
İngilizce
|
 |
|