Hoşgeldiniz, Misafir . Oturum Aç . English
Neredeyim: Ninova / Dersler / Fen Bilimleri Enstitüsü / NSE 518E - Gıdalarda nanoteknikler ve nanouygulamalar
 

NSE 518E - Gıdalarda nanoteknikler ve nanouygulamalar

Dersin Amaçları

Bu derste öğrencilere gıdalarda nanoteknik ve uygulamaları hakkında temel bilgiler, prensipler ve yeni gelişmeler verilecektir. Bunu yapmak için, nano düzeydeki teknolojiler, karakterizasyon ve buna ilavaten biyonanoteknoloji uygulamaları öğretilecektir. Gıdalarda nanobilim, nanoteknoloji ve biyonanoteknolojideki gelişmeler ve bunların insan sağlığı ve çevre üzerine etkileri açıklanacaktır.

Dersin Tanımı

Nanobilim ve nanoteknolojiye giriş; nanoteknolojinin gıda endüstrisindeki uygulamaları; nanopatikül yapımı; nano-emülsiyonlar, nanojeller, nanobileşimler ve nano düzeyde yapılandırılmış maddeler ve bunların uygulamaları; gıda biyopolimerlerinin nano düzeyde özellikleri; gıdalarda nanoteknikler; gıdalarda nanosensörler; gıdalarda biyonanoteknoloji uygulamaları; antimikrobiyal nanomaddeler; fonksiyonel nanomaddeler, insan sağlığı ve çevre üzerine etkiler ve kısıtlamalar; gıda nanoteknolojisinde yeni yaklaşımlar

Koordinatörleri
Filiz Altay
Dersin Dili
İngilizce
 
 
Dersler . Yardım . Hakkında
Ninova, İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ürünüdür. © 2019