Hoş Geldiniz, Misafir . Oturum Aç . English
Neredeyim: Ninova / Dersler / Fen Bilimleri Enstitüsü / MOT 579 / Dersin Bilgileri
 

Dersin Bilgileri

Dersin Adı
Türkçe Içten Yanmalı Mot.Hes.&Geliş.
İngilizce Calculation and Development of Internal Combustion Engines (ICE)
Dersin Kodu
MOT 579 Kredi Ders
(saat/hafta)
Uygulama
(saat/hafta)
Labratuvar
(saat/hafta)
Dönem 1
3 3 - -
Dersin Dili Türkçe
Dersin Koordinatörü Barış Doğru
Dersin Amaçları Öğrencilere motor performansı, yakıt tüketimi, egzoz gaz ve gürültü emisyonları açısından hesaplama yöntemlerin öğretilmesi,

Motor geliştirme ve tasarım çalışmaları hakkında temel bilgilerin kazandırılması.
Dersin Tanımı İçten yanmalı motorların geçmişi ve önemli özelliklerinin günümüze dek gelişimi. Yeni bir motor modelinin tasarımında ve geliştirilmesinde ana kriterler, matematik modeller ve hesaplama yöntemleri. Motor gerçek çevriminde meydana gelen proseslerin birbirlerine olan etkileri ve alternatiflerin karşılaştırılması yöntemleri. Modelleme, sonuçların değerlendirilmesi ve tasarıma uygulanmasına ait örnekler.
Dersin Çıktıları İYM’ın ilk ortaya çıkışından günümüze kadar geçirdiği evreler ve özelliklerindeki değişimler hakkında bilgi edinilecek, gelecekte motorların sahip olması beklenen özelliklerle ilgili tahminler yürüterek, tasarımı ve geliştirilmesi yapılacak sistem kavranacaktır.

İYM hesaplama ve geliştirme kriterleri kavramı anlaşılacak ve bu kapsamda motor özellikleri başlığı altına giren konularla ilgili bilgilere sahip olunacaktır.

İYM hesaplama ve geliştirme hedefleri ile ilgili çelişkiler ve bu çelişkileri olanaklar dahilinde giderme yöntemleri öğrenilecektir.

Güncel konularda hazırlanacak ödevler kapsamında günümüz tekniği hakkında bilgi edinilirken yapılacak sunumlarla, hazırlanılan bir konunun yazılı ve sözlü sunumu ve aynı zamanda bir sunumun dinlenerek ve sorular sorularak anlaşılması konusunda deneyim kazanılacaktır.

Ar-Ge ve tasarım konusu ile ilgili güncel makale örneği üzerinde makale deşifre etme uygulaması yapılacak ve "sürekli gelişme" kavramı anlaşılacaktır
Önkoşullar
Gereken Olanaklar
Diğer
Ders Kitabı
Diğer Referanslar
 
 
Dersler . Yardım . Hakkında
Ninova, İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ürünüdür. © 2024