Hoş Geldiniz, Misafir . Oturum Aç . English
Neredeyim: Ninova / Dersler / Fen Bilimleri Enstitüsü / NSE 607E - Nanomateryallerin elektrik, dielektrik ve manyetik özellikleri
 

NSE 607E - Nanomateryallerin elektrik, dielektrik ve manyetik özellikleri

Dersin Amaçları

Bu derste öğrencilere nanomateryallerin özellikle de elektroreolojik (ER) ve elektromanyetoreolojik (EMR) sistemlerin elektrik, dielektrik ve manyetik özellikleri ile bu özelliklerin ölçülmesi ve değerlendirilmesi hakkında bilgi verilmesi amaçlanmaktadır. Bu özelliklere etki eden faktörler (frekans, sıcaklık vs) matematiksel modeller ile ifade edilecektir. Bu özelliklere sahip olan nanosistemlerin uygulama alanları anlatılacaktır.

Dersin Tanımı

Giriş, nanomateryallerin elektriksel, dielektrik ve manyetik özelliklerin tanımlanması ve önemi. Elektriksel özellikler, Nanomateryallerin dielektrik özellikleri, Elektromanyetizma, manyetik özellikler, nanomanyetizma, Piezoelektrik, piroelektik ve ferroelektrik nanomateryaller. Ferro akışkanlar (manyetik akışkanlar), elektroreolojik (ER) akışkanlar, elektromanyetoreolojik akışkanlar (EMR). Elektro üretim yöntemiyle nanolif üretimi, nanoliflerin elektriksel, dielektrik ve manyetik özellikleri. Dielektrik ve manyetik özelliklere sahip nanomateryallerin insan ve çevreye etkileri.

Koordinatörleri
Filiz Altay
Dersin Dili
İngilizce
 
 
Dersler . Yardım . Hakkında
Ninova, İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ürünüdür. © 2024