Hoş Geldiniz,
Misafir
.
Oturum Aç
.
English
NİNOVA
DERSLER
YARDIM
HAKKINDA
Neredeyim:
Ninova
/
Dersler
/
Fen Bilimleri Enstitüsü
/
GID 503
/
Dersin Bilgileri
Fakülteye dön
Ana Sayfa
Dersin Bilgileri
Dersin Haftalık Planı
Değerlendirme Kriterleri
Dersin Bilgileri
Dersin Adı
Türkçe
Gıda Güvenlik Sistemleri
İngilizce
Food Safety Systems
Dersin Kodu
GID 503
Kredi
Ders
(saat/hafta)
Uygulama
(saat/hafta)
Labratuvar
(saat/hafta)
Dönem
1
3
3
-
-
Dersin Dili
Türkçe
Dersin Koordinatörü
Hatice Funda Karbancıoğlu Güler
Dersin Amaçları
Öğrencilerin;
1. Gıda güvenliği ve kalite yönetimi kavramlarına vakıf olmaları,
2. Kalite yönetimi, HACCP ve gıda güvenliği yönetim sistemleri ve birbirleriyle
ilişkilerini öğrenmeleri,
3. HACCP sistemini uygulama becerisi kazanmaları ,
4. Ön gereksinim programları, tehlikeler ve tehlike analizi konularında değerlendirme yapmaları
5. Gıda güvenliği alanında ulusal ve uluslararası standartlar hakkında derinliğine bilgi sahibi olmaları
Dersin Tanımı
Gıda güvenliği ve kalite yönetimine giriş; kalite yönetim sistemleri; HACCP ve gıda güvenliği
yönetim sistemleri ( temel prensipler, standartta kullanılan tanım ve kavramlar, uygulama
basamakları), öngereksinim programları ve uygulamaları; gıdalardaki tehlikeler ve tehlike
analizi; HACCP ve gıda güvenliği yönetim sistemlerinin kalite yönetim sistemleriyle ilişkisi;
ulusal ve uluslararası standartlar; gıda sanayinden uygulama örnekleri
Dersin Çıktıları
Öğrenciler bu dersi başarı ile tamamladıklarında aşağıdaki konularda bilgi, beceri ve yetkinlik
kazanacaklardır;
1. Gıda güvenliğinde kalite yönetiminin önemini irdeleme becerisi
2. Kalite yönetim sistemlerini, HACCP ve gıda güvenliği yönetim sistemlerini ve
birbirleriyle ilişkilerini kavrayacaklar
3. HACCP sisteminin prensiplerini kavrayacaklar
4. Ön gereksinim programlarını kavrayacak ve uygulayabilecekler
5. Gıdalardaki tehlikeleri belirleyecek, fiziksel, kimyasal ve biyolojik tehlikeleri ayırt
edebilecek ve tehlike analizini gerçekleştirecekler
6. Bir gıda işletmesinde HACCP sisteminin kurabilecekler
7. Gıda güvenliği ile ilgili ulusal ve uluslararası standartları irdeleyerek endüstride
uygulayabilecekler
Önkoşullar
-
Gereken Olanaklar
-
Diğer
-
Ders Kitabı
-
Diğer Referanslar
-
Dersler
.
Yardım
.
Hakkında
Ninova, İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ürünüdür. © 2025