Hoş Geldiniz, Misafir . Oturum Aç . English
Neredeyim: Ninova / Dersler / Fen Bilimleri Enstitüsü / CHZ 509 / Dersin Bilgileri
 

Dersin Bilgileri

Dersin Adı
Türkçe Değerli Metallerin Zenginleşt.
İngilizce Concentration of Precious Metals
Dersin Kodu
CHZ 509 Kredi Ders
(saat/hafta)
Uygulama
(saat/hafta)
Labratuvar
(saat/hafta)
Dönem -
3 3 - -
Dersin Dili Türkçe
Dersin Koordinatörü Abdullah Ekrem Yüce
Dersin Amaçları 1.Özel bilgi birikimi gerektiren cevherlerden değeli metallerin kazanılması konusunda bilgi edinmek ve araştırma yapabilmek
2.Bu ders, öğrenimleri sırasında değerli metaller üzerinde araştırma yapmak isteyen yüksek lisans öğrencileri için tasarlanmıştır.
Dersin Tanımı Doğada bulunan altın gümüş mineralleri ve özellikleri; cevher hazırlama açısından altın ve gümüş yataklarının sınıflandırılması; cevherlerden altın ve gümüşün kazanılması; cevherlerden altın ve gümüşün zenginleştirilmesinde kullanılan yöntemler; siyanürasyon prosesi ve alternatiflerinin incelenmesi; siyanür liçinin kimyasal ve termodinamik açıdan incelenmesi; endüstriyel uygulamalardan örnekler; siyanürlü artıkların yönetimi; altın ve gümüş tesislerinin çevreye etkileri ve uygulanan standartlar; platin grubu metalleri ve özellikleri; cevherlerden platin grubu metallerinin kazanılmaları.
Dersin Çıktıları Bu dersi başarıyla tamamlayan yüksek lisans öğrencileri aşağıdaki bilgi, beceri ve yetkinliklerini kazanırlar:
1.Değerli metaller konusunda değerlendirmeler yapabilmek
2. Alanın ilişkili olduğu disiplinler arası etkileşimi kavrayabilme, özgün sonuçlara ulaşabilme
3. Yeni ve karmaşık bilgi ve sonuçların analizini, sentezini ve değerlendirmesini yapabilme
4. Alanı ile ilgili konularda karşılaşılan bilimsel sorunların çözümüne katkıda bulunabilme.
Önkoşullar
Gereken Olanaklar
Diğer
Ders Kitabı 1) “Altın ve Gümüş Teknolojisi”, (2014); A.E. Yüce; Cevher Hazırlama El Kitabı,Edt: G.Önal, G.Ateşok, K.T.Perek; Bölüm 21; s:425-449; Yurt Madenciliğini Geliştirme Vakfı, ISBN:978-975-7946-39-7, Ocak, İstanbul.
2) Yannapoulos J.C. (1991), The Extractive Metallurgy of Gold, VNR New York USA
3) “Türkiye’de Altın Madenciliği; Potansiyel, Ekonomi, Teknoloji, Yasal Boyut”, (1995), Edt: G.Önal, A.E.Yüce, S.Karahan, Yurt Madenciliğini Geliştirme Vakfı Yayınları, ISBN: 975-7946-03-6, 178 sayfa, Beril Ofset, 2.Baskı, İstanbul.
Diğer Referanslar
 
 
Dersler . Yardım . Hakkında
Ninova, İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ürünüdür. © 2024