Hoş Geldiniz, Misafir . Oturum Aç . English
Neredeyim: Ninova / Dersler / Fen Bilimleri Enstitüsü / PEM 617E - Yeşil Şehircilik
 

PEM 617E - Yeşil Şehircilik

Dersin Amaçları

Bu ders, Yeşil Şehircilik konsantrasyonu öğrencilerini çeşitli kentsel sorunlarla tanıştırır. Haftalık okumalar, seminer sunumları, araştırma dersleri ve tartışmalar aracılığıyla, gelen öğrenciler risk ekolojileri, altyapı, koruma ve kahverengi alanlarla ilgili çeşitli sorunların araştırma gündemleriyle tanıştırılacaktır. Bu girişten sonra ve seminer çalışmaları boyunca, öğrenciler seminerde dile getirilen çeşitli sorunlar arasından makalelerini bilgilendirmek için belirli bir sorun belirlemeye davet edilecektir.
Seminerler, öğrencilere Peyzaj Mimarlığı Bölümü'ndeki kentsel araştırma bağlamını ve kültürünü tanıtmaktadır. Seminer üyeleri, çeşitli kentsel soruları çevreleyen söylemi okumaya ve bu soruların disipliner ve metodolojik sonuçlarını anlamaya davet edilecektir. Seminerin tamamlanmasının ardından öğrenciler, araştırmalarını harekete geçirmek için belirli bir kentsel soruyu dile getirmeye davet edilecektir. Öğrenciler bu soruyu dönem sonunda bir seminer sunumu ve konuyla ilgili bir makale şeklinde sunacaklardır.

Dersin Tanımı

Dersin ilk oturumu, hedefler, yapı, içerik ve beklentileri içeren bir giriş niteliğindedir. Bu giriş, derste sunulan araştırma soruları setine kısa bir genel bakış yoluyla araştırmanın Yüksek Lisans programının yapısında oynadığı rolü incelemektedir.

Koordinatörleri
Gülşen Aytaç
Dersin Dili
İngilizce
 
 
Dersler . Yardım . Hakkında
Ninova, İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ürünüdür. © 2024