Hoş Geldiniz, Misafir . Oturum Aç . English
Neredeyim: Ninova / Dersler / Fen Bilimleri Enstitüsü / RST 514 / Dersin Bilgileri
 

Dersin Bilgileri

Dersin Adı
Türkçe Koruma Projesi II
İngilizce CONSERVATION PROJECT 2
Dersin Kodu
RST 514 Kredi Ders
(saat/hafta)
Uygulama
(saat/hafta)
Labratuvar
(saat/hafta)
Dönem -
3 3 - -
Dersin Dili Türkçe
Dersin Koordinatörü Yegan Kahya Sayar
Dersin Amaçları Farklı disiplinlerden gelen öğrencilere tarihi çevre korumanın değişik boyutlarını tanıtmak.
Koruma amaçlı proje çalışmalarında uygulanan yöntemleri ve çeşitli aşamalarda karşılaşılan sorunlara uluslararası ilkeler çerçevesinde önerilen çözümleri aktarmak.
Dersin Tanımı İstanbul veya Anadolu'dan seçilen bir tarihi yerleşmenin mevcut durumunun çizim ve fotoğraflarla belgelenmesi; yerleşmeyle ilgili mekansal, işlevsel, demografik, tipolojik analizlerin yapılması; yerleşmenin korunması için gerekli basit onarım, restorasyon, yenileme, çağdaş ek gibi müdahale kararlarının alınması; boşluklara yeni yapı önerileri getirilmesi.
Dersin Çıktıları *Lisans düzeyi yeterliliklerine bağlı olarak, Restorasyon alanında edindiği kuramsal ve uygulamalı bilgilerini uzmanlık düzeyinde geliştirebilme, derinleştirebilme ve kullanabilme.
*Restorasyon alanının ilişkili olduğu disiplinlerarası etkileşimi kavrayabilme, edindiği bilgileri farklı disiplin alanlarından gelen bilgilerle bütünleştirerek yorumlayabilme ve yeni bilgiler oluşturabilme, özümsediği bilgileri, problem çözme ve/veya uygulama becerilerini disiplinlerarası çalışmalarda kullanabilme.
*Restorasyon alanıyla ilgili sorunları araştırma yöntemlerini kullanarak çözümleyebilme, uzmanlık düzeyindeki bilgi ve becerileri eleştirel bir yaklaşımla değerlendirebilme ve öğrenmesini yönlendirebilme, uzmanlık gerektiren bir çalışmayı bağımsız olarak yürütebilme.
Önkoşullar ..
Gereken Olanaklar ...
Diğer ...
Ders Kitabı ..
Diğer Referanslar *Orbaşlı, A. (2000) Tourists in Historic Towns: Urban Conservation and Heritage Management, London and New York, Spon Press
*Dennison, P. (ed) (1999) Conservation and Change in Historic Towns, CBA Research Report, York, Council for British Archeology
*Larkham, P.J. (1996) Conservation and the City, London, Routledge
 
 
Dersler . Yardım . Hakkında
Ninova, İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ürünüdür. © 2024