Hoş Geldiniz, Misafir . Oturum Aç . English
Neredeyim: Ninova / Dersler / Fen Bilimleri Enstitüsü / SBP 624E - Kent Planlamasında Bilgi ve İletişim Teknolojileri
 

SBP 624E - Kent Planlamasında Bilgi ve İletişim Teknolojileri

Dersin Amaçları

Kent planlama uygulamalarının veri toplama, değerlendirme ve katılım gibi farklı süreçlerinde teknoloji ve bilgisayar kullanımının ve bu tekniklerden yararlanma becerilerinin geliştirilmesi amaçlanmaktadır. Aynı zamanda:
1. Bilgi ve iletişim teknolojilerindeki gelişmelere dayalı olarak bilgi ve anlama
becerilerinin geliştirilmesi,
2. Uygulamaya yönelik, mesleki ve bilişsel becerileri doğrultusunda bilgi ve iletişim teknolojilerinin kent planlamasındaki kullanımlarının incelemesi,
3. Teknoloji ve kent planlamasında uygulama konularının kuramsal okumalar yoluyla tartışılması hedeflenmektedir.

Dersin Tanımı

Bilgi ve iletişim teknolojilerine giriş ve başlıca tanım ve kavramlar: bilgi toplumu, demokratikleşmeye katkılar, ulus ötesi medya, e-ticaret, mobil iletişim, internet ve mobil uygulamaları, multimedya [çoklu ortam] tasarımı, bilgi yasaları ve politikaları, bilgi ekonomileri, araştırma ve yenilik, bilgi teknolojileri endüstrileri. Bilgi ve iletişim teknolojilerinin Dünya’da ve Türkiye’deki tarihsel gelişimi. Kent planlamasının farklı aşamalarında kullanılan bilgi - iletişim teknolojileri ve güncel uygulamaları. Toplum tabanlı bilgi ve iletişim teknolojileri: mekan ve kamusal alan algısında değişim, internet, sosyal ağ ve sosyal medya. Yönetim tabanlı teknolojiler: e-devlet, iletişim ve katılım araçları. Planlama uygulamaları tabanlı teknolojiler: kentsel yapının bilgisayar destekli analizi, modellenmesi ve görselleştirmesi uygulamaları, planlama bilgi sistemleri. Bilgi ve iletişim kuramı okumaları: bilgi kenti, iletişimsel eylem ve planlama süreci.

Koordinatörleri
Turgay Kerem Koramaz
Dersin Dili
İngilizce
 
 
Dersler . Yardım . Hakkında
Ninova, İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ürünüdür. © 2024