Hoş Geldiniz, Misafir . Oturum Aç . English
Neredeyim: Ninova / Dersler / Fen Bilimleri Enstitüsü / MBG 512E / Dersin Bilgileri
 

Dersin Bilgileri

Dersin Adı
Türkçe Microbial Metabolism
İngilizce Microbial Metabolism
Dersin Kodu
MBG 512E Kredi Ders
(saat/hafta)
Uygulama
(saat/hafta)
Labratuvar
(saat/hafta)
Dönem -
3 3 - -
Dersin Dili İngilizce
Dersin Koordinatörü Zeynep Petek Çakar
Dersin Amaçları 1. Mikrobiyal metabolizmanın temel prensiplerini öğrencilere kazandırmak.
2. En basit canlılar olan mikroorganizmalar düzeyinde bile metabolizmanın son derece karmaşık ve genetik, biyokimyasal ve çevresel düzeylerde sıkı kontrol edilen bir yapısı olduğu konusunda farkındalık kazandırmak.
3. Metabolik mühendislik gibi, metabolizma üzerinde yapılacak bilinçli genetik ve biyokimyasal iyileştirme çalışmalarıyla mikrobiyal biyoteknolojik proseslerin ürün veriminin artırılması, yeni ürünlerin üretilmesi gibi güncel çalışmalar hakkında öğrencileri bilgilendirmek ve araştırma yapmalarını teşvik etmek.
Dersin Tanımı Bu ders, mikroorganizmaların temel metabolik süreçleri, bunların kontrolü ve metabolik mühendislik gibi güncel yöntemler aracılığıyla mikroorganizmaların metabolik faaliyetlerinde biyoteknolojik üretime yönelik yapılan iyileştirme çalışmalarını kapsamaktadır. Mikroorganizmalarda yer alan temel metabolik tepkimeler, mikrobiyal enerji metabolizması, mikrobiyal metabolizmanın kontrolü, azot metabolizması, organik bileşiklerin yıkımı, hücre içi bileşenlerinin ve ürünlerin sentezi, metabolik mühendislik konuları, ders kapsamında detaylı olarak ele alınmaktadır.
Dersin Çıktıları 1. Mikrobiyal metabolizma hakkında temel bilgi ve mikrobiyal biyoteknolojik süreçleirn iyileştirilebilmesi için uygulanabilecek metabolik mühendislik yaklaşımlarını tasarlayıp önerebilme becerisi.
2. Mikrobiyal metabolizma ve metabolik mühendislik alanlarındaki disiplinlerarası etkileşimi kavrayabilme.
3. Araştırılan konuyu sözlü, yazılı ve görsel olarak etkin bir şekilde aktarabilme.
4. Alanında edindiği uzmanlık düzeyindeki bilgi ve becerileri eleştirel bir yaklaşımla değerlendirebilme ve öğrenmesini yönlendirebilme.
5. Araştırma ödevlerinde ekip çalışması yapabilme.
Önkoşullar Yok.
Gereken Olanaklar
Diğer
Ders Kitabı 1. BROCK BIOLOGY OF MICROORGANISMS, MADIGAN, M.T., MARTINKO, J.M., DUNLAP, P.V., CLARK, D.P., 12TH EDITION, PEARSON BENJAMIN CUMMINGS, 2009.
2. METABOLIC ENGINEERING PRINCIPLES & METHODOLOGIES, STEPHANOPOULOS G.N., ARISTIDOU, A.A., NIELSEN, J., ACADEMIC PRESS, 1998.
3. MICROBIAL PHYSIOLOGY, MOAT, A., FOSTER, JW., SPECTOR, M.P., 4TH EDITION, WILEY-LISS, 2002.
4. CURRENT RESEARCH ARTICLES IN SCI-JOURNALS ON MICROBIAL METABOLISM AND METABOLIC ENGINEERING
Diğer Referanslar
 
 
Dersler . Yardım . Hakkında
Ninova, İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ürünüdür. © 2024