Hoş Geldiniz, Misafir . Oturum Aç . English
Neredeyim: Ninova / Dersler / Fen Bilimleri Enstitüsü / ELE 501E / Dersin Bilgileri
 

Dersin Bilgileri

Dersin Adı
Türkçe Elektronik Devre ve Sistemlerde Gürültü
İngilizce Noise in Elect.Devices&Systems
Dersin Kodu
ELE 501E Kredi Ders
(saat/hafta)
Uygulama
(saat/hafta)
Labratuvar
(saat/hafta)
Dönem 3
- 3 - -
Dersin Dili İngilizce
Dersin Koordinatörü Mustafa Berke Yelten
Dersin Amaçları ÇKT, Farklı jonksiyonlu ÇKT, GaAs MESFET, HEMT, MOS ve SiGe Tranzistorlarının Gürültü davranışları. The gain and noise optimization in HEMT, YS MOS ve SiGe Tranzistorlu ön-kat kuvvetlendiricilerde Kazanç ve Gürültü optimizasyonu. Schotky Engelli Diyotlu, GaAs MESFET, YS MOS ve SiGe Tranzistorlu Karıştırıcıların Gürültü davranışları, Parametrik kuvvetlendirici ve Üst- Çeviricilerde gürültü, MESFET’li Dağılmış parametreli Kuvvetlendirici ve Karıştırıcılarda gürültü. Ardışıl ve paralel bağlı devrelerin Gürültü parametreleri. YS MOS ve MESFET’li Osilatörlerde Evre Gürültüsü, Gürültü Sayısı Ölçümü Yöntemleri.
Dersin Tanımı ÇKT, Farklı jonksiyonlu ÇKT, GaAs MESFET, HEMT, MOS ve SiGe Tranzistorlarının Gürültü davranışları. The gain and noise optimization in HEMT, YS MOS ve SiGe Tranzistorlu ön-kat kuvvetlendiricilerde Kazanç ve Gürültü optimizasyonu. Schotky Engelli Diyotlu, GaAs MESFET, YS MOS ve SiGe Tranzistorlu Karıştırıcıların Gürültü davranışları, Parametrik kuvvetlendirici ve Üst- Çeviricilerde gürültü, MESFET’li Dağılmış parametreli Kuvvetlendirici ve Karıştırıcılarda gürültü. Ardışıl ve paralel bağlı devrelerin Gürültü parametreleri. YS MOS ve MESFET’li Osilatörlerde Evre Gürültüsü, Gürültü Sayısı Ölçümü Yöntemleri.
Dersin Çıktıları 1)YS Dizgelerinde kullanılan etkin elemanların gürültü davranışları, 2)Yapılarında HEMT, RF MOS ve SiGe Tranistorun kullanıldığı Düşük Gürültülü YS Ön-Kat Kuvvetlendiricilerde Gürültü ve Kazanç optimizasyonları, 3)YS Karıştırıcı devrelerinin Gürültü Davranışları ve Gürültü sayısının Optimizasyonu. 4) Parametrik Kuvvetlendirici ve Üst Çeviricilerde Gürültü ve optimizasyonu, 5) YS MOS ve MESFET’li osilatörlerin Evre Gürültüsü Davranışları, 6) Gürültü Sayısı Ölçümü Yöntemleri.
Önkoşullar
Gereken Olanaklar
Diğer
Ders Kitabı
Diğer Referanslar
 
 
Dersler . Yardım . Hakkında
Ninova, İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ürünüdür. © 2024