Hoş Geldiniz, Misafir . Oturum Aç . English
Neredeyim: Ninova / Dersler / Fen Bilimleri Enstitüsü / CBM 601E / Dersin Bilgileri
 

Dersin Bilgileri

Dersin Adı
Türkçe Refrakter ve Toksik Organik Kirleticilerin İleri Oksidasyon Prosesleriyle Arıtımı
İngilizce Treatment of Refractory and Toxic Organic Pollutants with Advanced Oxidation Processes
Dersin Kodu
CBM 601E Kredi Ders
(saat/hafta)
Uygulama
(saat/hafta)
Labratuvar
(saat/hafta)
Dönem -
3 3 - -
Dersin Dili İngilizce
Dersin Koordinatörü İdil Arslan Alaton
Dersin Amaçları Bu derste; aşağıdaki konuların öğrenilmesi amaçlanmaktadır:
1. İleri oksidasyon proseslerinin genel özellikleri, kinetikleri ve türleri
2. İleri oksidasyon proseslerinin refrakter ve toksik organik kirleticiler içeren sulara ve atıksulara uygulanması- prensipler
3. İleri oksidasyon proseslerinin refrakter ve toksik organik kirleticiler içeren sulara ve atıksulara uygulanması-laboratuvar uygulamaları
Dersin Tanımı İleri oksidasyon prosesleri hakkında genel bilgiler, ileri oksidasyon proseslerinin kinetiği, ileri oksidasyon proseslerinin sınıflandırılması, fotokimyasal ileri oksidasyon prosesleri ve uygulamaları, kimyasal ileri oksidasyon prosesleri ve uygulamaları, sonoliz, heterojen fotokataliz, süperkritik su oksidasyonu, elektrokimyasal oksidasyon, ileri oksidasyon proseslerinin işletim masrafları, ileri oksidasyon prosesleri ile toksisite kontrolü, laboratuvar ölçekte uygulamalar ve demolar.
Dersin Çıktıları Bu dersi başarıyla tamamlayan doktora öğrencileri aşağıdaki bilgi, beceri ve yetkinlik kazanırlar;
I. İleri oksidasyon prosesleri hakkında ileri düzeyde bilgi sahibi olma
II. İleri oksidasyon prosesleri ile ilgili bilimsel çalışmalar ve uygulamalardan edindiği yeni bilgileri değerlendirebilme ve kullanabilme (beceri).
III. İleri oksidasyon proseslerinin prensipleri ve uygulamaları ile ilgili bilgileri inceleyebilme, sentezleyebilme ve değerlendirebilme (beceri).
IV. İleri oksidasyon proseslerinin uygulamaları ile ilgili İngilizce sunum ve rapor hazırlama (İletişim ve Sosyal Yetkinlik).
V. İleri oksidasyon prosesleri ile ilgili laboratuvar çalışmalarında araştırma yöntemlerini üst düzeyde kullanabilme (beceri).
Önkoşullar -
Gereken Olanaklar -
Diğer -
Ders Kitabı Advanced Oxidation Processes for Water and Wastewater Treatment, Simon Parson (editor), IWA Publishing, 2004, Cornwall.
• Photochemical Purification of Water and Air: Advanced Oxidation Processes (AOPs): Principles, Reaction Mechanisms, Reactor Concepts, Thomas Oppenländer, Wiley-VCH Verlag, 2003, Weinheim.
Diğer Referanslar • Chemical Oxidation Applications for Industrial Wastewaters, Olcay Tunay, Işık Kabdaşlı, Idil Arslan-Alaton, Tugba Olmez-Hanci, IWA Publishing, 2010, Cornwall.
• Ozonation of Water and Waste Water: A Practical Guide to Understanding Ozone and its Applications, Christiane Gottschalk, Judy Ann Libra, Adrian Saupe, second edition, Wiley-VCH Verlag, 2010, Weinheim.
 
 
Dersler . Yardım . Hakkında
Ninova, İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ürünüdür. © 2024