Hoş Geldiniz, Misafir . Oturum Aç . English
Neredeyim: Ninova / Dersler / Fen Bilimleri Enstitüsü / GEO 106E / Dersin Bilgileri
 

Dersin Bilgileri

Dersin Adı
Türkçe Temel Programlama Bilgisi
İngilizce Fundamentals of Programming
Dersin Kodu
GEO 106E Kredi Ders
(saat/hafta)
Uygulama
(saat/hafta)
Labratuvar
(saat/hafta)
Dönem 2
- 2 - 2
Dersin Dili İngilizce
Dersin Koordinatörü Ergin Tarı
Dersin Amaçları Ders ile, programlama kültürü bilgisi ve temel düzeyde programlama becerisinin açıklık açısı, kenar hesabı gibi mesleki uygulamalarla kazandırılmasının yanında gerektiğinde programlama sürecinde hazır kütüphaneleri kullanarak daha üst düzey mesleki problemleri çözme yeteneğinin kazandırılması amaç edinilmektedir.
Dersin Tanımı Günümüzün mühendislik uygulamalarında doğrudan veya dolaylı olarak sıkça kullanılmakta olan yazılımların genel mantığının giriş düzeyinde anlaşılabilmesi için giriş, çıkış, döngü, dosyalama, işleçler gibi temel programlama kavramlarının kullanılmasıyla açıklık açısı, koordinat vb. hesapların programlanmasını ve kütüphaneler kullanarak GPS verisinin giriş seviyesinde değerlendirilmesini, grafik programlamanın temellerini, matris hesaplarını programlamayı temel alan bir derstir.
Dersin Çıktıları Bu dersi başarıyla tamamlayan öğrenciler;
DÖÇ
1 Değişik programlama dilleri arasındaki temel farkları bilerek uygulamaya yönelik olarak giriş düzeyinde karşılaştırır.
2 Programlama dilleri kullanarak temel ikinci dereceden denklem çözümü, kök bulma, EKOK, EBOB hesaplama gibi temel problemleri çözen programcıkları oluşturur.
3 Açıklık açısı, kenar hesaplama benzeri mesleki temel hesaplamaları bilgisayar ortamında yapabilecek programları geliştirir.
4 Elektronik takeometri, poligon hesabı, koordinat, yükseklik, standart sapma, enterpolasyon hesabı gibi mesleki problemleri analiz ederek algoritmasını kurgular.
5 Analiz ederek algoritmasını geliştirdiği hesaplamalara ilişkin programları geliştirir.
6 Programlama dillerinin standart kütüphaneleri yanında matris hesabı için geliştirilmiş hazır kütüphaneleri kullanarak matrisler ve lineer denklem sistemlerinin çözümleri le ilgili hesaplamaları yapan programları oluşturur.
7 GNSS verileri ile temel hesaplamalar için geliştirilmiş hazır kütüphaneleri kullanarak nokta koordinatlarını hesaplar.
8 Grafik programlama için geliştirilmiş hazır kütüphaneleri kullanarak bilgisayar ekranında ve tarayıcıda (browser) harita çizimleri hazırlar.
9 Programlama dillerinin standart kütüphaneleri yanında mesleki programlama için geliştirilmiş hazır kütüphaneleri kullanır.
Önkoşullar
Gereken Olanaklar
Diğer
Ders Kitabı Learning Python, 5th Edition by Mark Lutz, O'Reilly Media; Fifth Edition edition
Diğer Referanslar Learning Python, 5th Edition by Mark Lutz,  O'Reilly Media, 2013.
https://docs.python.org/3.5/
Geoprocessing with Python, Chris Garrard, May 2016
Python Geospatial Development - Second Edition, Erik Westra, May 2013
 
 
Dersler . Yardım . Hakkında
Ninova, İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ürünüdür. © 2024