Hoş Geldiniz, Misafir . Oturum Aç . English
Neredeyim: Ninova / Dersler / Güzel Sanatlar Bölümü / SNT 115 / Dersin Bilgileri
 

Dersin Bilgileri

Dersin Adı
Türkçe Modernite ve Görsel Kültür
İngilizce Modernity and Visual Culture
Dersin Kodu
SNT 115 Kredi Ders
(saat/hafta)
Uygulama
(saat/hafta)
Labratuvar
(saat/hafta)
Dönem 1
3 3 - -
Dersin Dili Türkçe
Dersin Koordinatörü Deniz Çalışır Pençe
Dersin Amaçları Bu ders ile, 1. Batı dünyasındaki sanatsal gelişimin etkilendiği olaylar ve özellikle “Modernite” olgusunun tartışılması, 2. dünyada ve Türkiye’de modernitenin görsel kültüre etkilerinin çeşitli veriler eşliğinde irdelenmesi, 3. sanatı bir estetik değer dışında kültür varlığı olarak da yorumlama becerisinin kazandırılması amaçlanmaktadır.
Dersin Tanımı Batı sanatının gelişim sürecine kısa bir bakış, modern çağlara giriş ve modernite kavramının tartışılması, Endüstri Devrimi’nin görsel kültüre etkisi ve bu bağlamda bilim, teknoloji, sanat, politika, ekonomi, vb. alanlarda etkileri, Türkiye’deki durumun saptanması ve Batı kültürünün gelişme aşamalarının irdelenmesi, modernitenin eleştirisi ve post modernizme geçiş, Türk sanatında yeni açılımlar.
Dersin Çıktıları Dersi başarıyla tamamlayan öğrenciler: I. sanat nesnesini bir estetik nesne ve kültür nesnesi olarak yorumlayabilme, II. modernite olgusunu sanat nesnesi üzerinden kavrayabilme, III. kültürel değişimlerin sanatın biçim ve içeriği üzerindeki etkin rolünü öğrenme, IV. modernitenin yirminci yüzyılda çözülmesini okuyabilme, V. içinde bulunduğumuz dönemin oluşma sürecini kavrama, VI. tüm bu gelişmelerin sanat alanında Türkiye’ye yansımalarını analiz edebilme becerilerini kazanırlar.
Önkoşullar
Gereken Olanaklar
Diğer
Ders Kitabı
Diğer Referanslar Students will be able to; I. evaluate an artwork as an aesthetic and cultural object, II. comprehend modernity phenomenon through an artwork, III. learning the active role of cultural change on the form and meaning of art, IV. read the deconstruction of modernity in the twentieth century, V. comprehend contemporaray issues through its formation process, VI. analyze the reflections of all these developments in Turkey and Turkish art.
 
 
Dersler . Yardım . Hakkında
Ninova, İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ürünüdür. © 2024